Steam Linux’ta 600 oyuna ulaştı

Valve tarafından yaklaşık 1.5 yıl önce Linux işletim sistemi kullanıcılarına sunulan Steam, kullanıcılara şimdiden 600′den fazla oyun sunmayı başardı.

Counter-Strike ve Dota 2 gibi oyunların yapımından sorumlu olan Valve stüdyosunun oyunseverlere sunduğu Steam platformu, oyun dünyasındaki etkinliğini her geçen gün arttırıyor. Daha önce Mac OS X işletim sistemi için yayınlanmasının ardından bu işletim sistemindeki oyunların sayısını ciddi anlamda arttıran Steam, benzer bir katkıyı şimdi de Linux işletim sistemine sağladı.

steam-csgo

Linux işletim sistemi için yaklaşık bir buçuk yıl önce yayınlanan Steam platformu, şimdiden Linux kullanıcılarına 600′den fazla oyun sunmayı başardı. Yakın zamana kadar oldukça kısıtlı oyun seçenklerine sahip olan Linux’un artık kullanıcılarına 600′den fazla oyun seçeneği sunabiliyor olması Valve‘nin işletim sistemine katkısını gözler önüne serdi. Eskiden oyunlarını Linux’a taşımak konusunda zorluk çeken oyun yapımcılarına ürünlerini kullanıcılara ulaştırabilecekleri işleyen bir platform sağlayan Steam, kullanıcılara önümüzdeki dönemde de yeni oyunlar sunmayı sürdürecek.

Kaynak:Mynet

Share