Yahoo Games kapanış tarihi açıklandı!

Bir dönemin efsane servisi Yahoo Games kapanıyor. Yahoo, uzun zaman sonra tarihi açıkladı.

yahoo-games-kapaniyor
İnternet dünyasının en önemli ve köklü sitelerinden biri olan Yahoo, iz bırakan bir servisini kapatacağı tarihi açıkladı. Yahoo Games zaten bir süre önce bazı oyunların silinmesiyle gündeme gelmiş adeta terkedilmişti. Şimdi ise kapanış tarihi açıklandı.

Yahoo Games ne zaman kapanıyor?

Geride bıraktığımız 2014 yılında çoğu oyunun kaldırılmasıyla ıssızlaşan Yahoo Games platformu için kapanış tarihi açıklandı. Yahoo, resmi Tumblr sayfasında yaptığı açıklamada 13 Mayıs 2016’da servisin tamamen kapacağını duyurdu. Geçtiğimiz gün de platformlardaki satın alımlar durduruldu.

Yeni bir yapılanma dönemine giren Yahoo’nun bundan sonraki hamleleri merakla bekleniyor. Yahoo Games, tıpkı GeoCities gibi önemli ve nostaljik servislerden biriydi. İnternet dünyasının ve oyunların değişen yapısı sebebiyle artık böyle bir servise yer verilmeyecek. Söz konusu uyarı an itibariyle Yahoo Games’i ziyaret eden herkese gösteriliyor. Uyarıda dikkat çeken bir detay da var.

Mevcut oyunlardaki satın alımlar ve ilerlemelerin korunması için Yahoo, oyun yapımcıları ile irtibat halinde. Ancak bu sürecin nasıl devam edeceği henüz belli değil. Eğer halen oynadığınız bir oyun varsa, satın aldığınız içerikleri taşımak için Yahoo Games veya oyun yapımcıları ile irtibata geçebilirsiniz. İlgili uyarı mesajını aşağıda görebilirsiniz.

Share