Apple kurucusu: Gelecek yapay zekâda

Apple’ın kurucularından Steve Wozniak, “Gelecekte insanları daha çok anlayan makinelere ihtiyaç var. Gelecek yapay zekâda” dedi.

steve-wozniak
Apple şirketinin kurucularından Steve Wozniak, gelecekte insanları daha çok anlayan makinelere ihtiyaç duyulacağını söyledi. Madrid’de yapılan bir teknoloji etkinliğinin açılışını yapan Wozniak, günümüz teknolojisinde artık yeni hedefin ‘ev robotları’ olduğunu söyledi. Wozniak şöyle devam etti:

“Benim gençliğimde kimsenin kendi bilgisayarına sahip olması gibi bir şey söz konusu değildi. Bir bilgisayar ev parasınaydı. Şimdi sıfırdan başlasam sanırım kendimi robotlara adardım. En rutin ve temel işlerin programlanmasından başlardım. Örneğin arabamı yıkayan robot. Gelecekte insanları daha çok anlayan makinelere ihtiyaç var. Gelecek yapay zekâda.”

Apple’ın diğer kurucusu Steve Jobs için “Her şeyden önce iyi bir arkadaş ve iş ortağımdı” diyen Wozniak, “Ben herkesin 300 dolara kendi bilgisayarını yapmasını isterdim. Ama Steve’in böyle bir derdi yoktu. Onun aklındaki, bir bilgisayar parçasını 20 dolara yapıp 30 dolara satmaktı. O bir işadamıydı, zengin olmak istiyordu” diye konuştu.
yapay-zeka

Wozniak’ın açılışını yaptığı etkinlik, “South Summit” (Güney Zirvesi), İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenleniyor. Yeni teknolojiler üreten firmaların katıldığı ve üç gün sürecek olan zirvede 175 konferans verilecek.

Share