IZTECH RoboLeague’in ikincisi başlıyor!

IZTECH RoboLeague (IRL), İYTE IEEE Öğrenci Kolu’nun İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün kuruluşunun 20. yılında ilk olarak gerçekleştirilen ve geleneksel olarak düzenlenmesi planlanan bir etkinlik olarak düşünülmüştür.

IZTECH RoboLeague'in ikincisi başlıyor!

IZTECH RoboLeague’in ikincisi başlıyor!

Bu yıl IZTECH RoboLeague 2013 (IRL’13) olarak ikincisi düzenlenecektir. Bu etkinlik, robot teknolojilerinin sergilendiği, birbirleriyle mücadele etme atmosferi bulduğu ve aynı zamanda Türkiye’nin her kesiminden öğrencileri ve teknoloji sektörünü bir araya getiren bir organizasyon olması amacıyla planlanmıştır.

 

İzmir gibi bir büyükşehirde daha önce emsali görülmemiş olan bu etkinliği geri kalan diğer organizasyonlardan farklı kılan noktası ise yetenekli ve bilgili insanları birinci dereceden ortaya çıkarmak ve de sektörün ihtiyacı olan donanımlı işgücü ile tanışması hedefini gütmesidir.

Bu hedefine ise robot yarışmalarına yeni bir soluk olacak şekilde TASARLA-YAP-YARIŞTIR konseptini getirerek ulaşmak istemektedir. IZTECH RoboLeague’in, 26-27 Ekim 2013 tarihlerine İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü kampüsü içinde bulunan “Merkezi Kafeterya” binası ve Prof. Dr. Erdal Saygın Amfisi’nde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.
IZTECH RoboLeague hedefi ve amacı doğrultusunda 2 ana kategoride yarışmalardan oluşmaktadır. Birincisi klasikleşmiş robot yarışmalarını içeren kendi içinde alt kategorileri olan ve genelde ODTÜ Robot Günleri, İTÜRO, Uludağ Robot Günleri vb. etkinliklerin de kapsadığı bir yapıya sahiptir. İkinci kategoriye ise İYTE IEEE Öğrenci Kolu olarak ilk defa 2012’de hayata geçirdiğimiz TASARLA-YAP-YARIŞTIR konsepti egemen olamaktadır.

Ayrıntılar:

http://irl.iyte.edu.tr/

facebook.com/iztechroboleague

https://twitter.com/IRLOfficial

 

Not:Basın Duyurusudur.

Share