Toshiba yeni robotunu tanıttı

İnsana benzeyen android modellerine yine bir Japon firması tarafından bir yenisi eklendi.

İnsana benzeyen android ürünleri hızla gelişmeye devam ediyor. Japonya’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan CEATEC 2014’de tanıtılan ve “Aiko Chihara” ismindeki robot, şu anda Toshiba’nın fuar standında ziyaretçileri karşılamakla görevli. İnşası geçen ay tamamlanan Aiko henüz hedeflenen tüm özelliklere sahip değil ama gelecekte yeni yeteneklere sahip olması planlanıyor.
toshiba-robot

Şimdilik en büyük özelliği insana epeyce benzemesi olan Aiko’nun sadece kafasında, geniş bir yelpazede yüz ifadelerini verebilmek için 15 motor bulunuyor. El ve kollarda akıcı bir hareket için hava basınçlı pistonlar mevcut. Osaka Üniversitesi başta olmak üzere çeşitli bilim kuruluşları ile ortak çalışma sonucu üretilen android Aiko, gelecekte çeşitli şekillerde insanlarla iletişim kurabilecek özelliklere sahip olacak.

Şu anda Japonca konuşabilen, sesli komutları algılayabilen ve ayrıca sağır-dilsiz alfabesi kullanabilen Aiko’nun tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz. Aiko’nun gelecekte sağlık ve yaşlıların bakımı alanlarında kullanılması amaçlanıyor.
Kaynak:Gerçek Gündem

Share