Beyin taraması da kanıtladı!

Beyin taraması erkeklerin gerçekten de kadınları anlamadığını ortaya çıkardı. Araştırmaya göre bu durum beynin bir parçasıyla bağlantılı.

Beyin taraması da kanıtladı!

Beyin taraması da kanıtladı!

Kadınlar erkeklerden sürekli kendilerini anlamadıklarından şikayet eder. Erkekler de aynı oranda kadınların davranışlarını anlamadıklarını itiraf eder. Ancak bu durum sosyal bir davranış olarak açıklanırdı. Oysa beyindeki bir bölge bu anlamama olayıyla bağlantılı çıktı. Uzmanlar erkeklerin kadınları anlamama sorununa el attı ve bunun bilimsel sonucunu açığa çıkardı.

Almanya’daki Bochum LWL Üniversitesi Hastanesi uzmanları gönüllü erkekler üzerinde insan resimlerine bakarak onların ruh hallerini tahmin etmeye dayalı bir test yaptı. PLOS One dergisinde yayımlanan araştırmada 22 gönüllü erkek kullanıldı. Erkeklerin tamamı bekar ve 21 ile 52 yaş arasında.

Gönüllüler fotoğraflardaki insanların gözüne bakarken uzmanlar onların beyin MR’ını çekti. Fotoğraftaki insanlar cinsiyete göre yüzde 50 oranında seçildi. Ve her fotoğrafta duygular pozitif, negatif ve nötr olarak gösterildi.

Gönüllüler fotoğraflara baktığında onlardan verilen iki kelime arasında seçim yapmaları istendi. Bakıldığında ruh halini en iyi hangi kelime ifade ediyor onun belirlenmesi istendi. Başka bir bilgi verilmedi.

Uzmanlar araştırmada eğer fotoğraftaki erkekse ruh halini anlatan en iyi yanıtı verdikleri sonucuna vardı. Ayrıca erkek resmine bakıldığında duyguyla alakalı beynin bir bölümü olan amigdala’nın kadınların resmine bakıldığı zamandan daha fazla aktif hale geldiği gözlemlendi. Duyguyla alakalı beynin diğer bölgeleri kadınların gözlerine bakıldığında erkeklerinkine bakıldığında çıkan ışık kadar bir ışık saçmadı.

Duyguların gözlerden okunabileceğini belirten uzmanlar, erkeklerin hemcinslerini duygularını gözlerine bakarak daha rahat okuduğunu kaydediyor.

Kaynak:GazeteVatan

Share