Bir günde reflüden kurtulun

Bir günde reflüden kurtulun.

Robotik Cerrahi en çok reflü, safra kesesi ve kalın bağırsak ameliyatlarında uygulanıyor.
Mümkün olan en az ve küçük kesilerle cerrahi girişimlerin gerçekleştirilebildiği Robotik Cerrahi yönteminin en çok uygulandığı alanlar reflü, safra kesesi ve kalın bağırsak ameliyatları.

Yöntemin en önemli avantajlarından biri reflü gibi yıllarca çare aranan hastalıklara bir gün içinde, hastaya en iyi konforu sağlayarak çözüm getirmesi. KadıköyŞifa Sağlık Grubu Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Levent Eminoğlu’nun Robotik Cerrahi sayesinde sağlığına kavuşturduğu hastalardan biri de 34 yaşındaki Meslek Lisesi Öğretmeni Yücel Parla.

Yücel Öğretmen, 34 yaşında. 2 yıldır çok yaygın olarak görülen reflü hastalığına o da yakalandı. Önceleri konan teşhisi önemsedi ama takiplerini düzenli yaptırmadı. Ta ki ağzından acı su gelip, Yücel Bey’i hayattan soğutana kadar. Yücel Bey yeniden hastane yollarına düştü. Artık ilaç ve uzun süreli tedavi istemiyordu. Biran evvel sağlığına kavuşmak istiyordu. Çünkü ağızından gelen acı su gündelik yaşamını etkiler oldu. Tetkikleri yapıldı ve hızlı bir şekilde operasyon gerekliliği ortaya çıktı. Yücel Öğretmen işinin başına en kısa sürede dönmek, meslek lisesindeki derslerini aksatmamak için en hızlı iyileşebileceği yöntemi sordu, soruşturdu.

Bir günde reflüden kurtulun

Bir günde reflüden kurtulun

Yücel Öğretmen Robotik Cerrahi yöntemini nasıl keşfetti

KadıköyŞifa Sağlık Grubu Genel Cerrahı Uzmanı Op. Dr. Levent Eminoğlu hastasının hikayesini şöyle özetliyor: “Yücel Öğretmen daha önce de hastamızdı. Ancak yaşam kalitesi biraz iyileşince takiplerini aksattı. Oysa reflü hastası bir kişinin rutin kontrolleri ve tetkikleri yapılmalıydı. Bayram tatilinde şikayetleri oldukçe fazla artınca bu sefer koşarak geldi. Kurtarın diye…”

KadıköyŞifa Sağlık Grubu Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Levent Eminoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha önce bu hastalığı bilen biri olarak tedavi seçenekleriminizin neler olabileceğini de biliyordu. Ancak bu kez kendisine Robotik Cerrahi hakkında bilgi verdim. Robotik Reflü Cerrahisi olanağı hakkında bilgi edinen hastamıza, hızla müdahele edip, minimum kesi ve kan kaybı ile son derece konforlu bir şekilde gerçekleştirilen bir girişimle sağlığına kavuşmasını sağladık.”
Bugüne kadar 1500’ün üzerinde laparoskopik reflü ameliyatı ile reflü cerrahisinde ülkemizin ve Avrupa’nın bu konuda en deneyimli ekiplerinden olan Op.Dr.Levent Eminoğlu ve ekibi, Robotik Cerrahi ile yapılan reflü ameliyatı sayesinde Yücel Öğretmenin hem ameliyat sonrası ağrıyı ve hareket kısıtlılığını çok azalttı, hem de yara izinin göbek deliği içinde kalması ile bir süre sonra ameliyat izinin tamamen yok olmasını sağlandığını, sözlerine ekledi.

Yücel öğretmen Robotik Cerrahi deneyimini anlatıyor
Yücel Öğretmen Robotik Cerrahi girişimini değerlendirirken: “Yaklaşık 2 yıldır reflü hastasıyım. İlk teşhis konulduğunda konuyu fazla ciddiye almamıştım. Ancak rutin takiplerimi aksattığımdan şikayetlerim git gide artmaya başladı. Hastalığımı ihmal ettiğimden ilaç ve diğer tedavi yöntemlerinin işe yaramadığı bir noktaya gelmiştim. Bu sırada doktorum Op. Dr. Levent Eminoğlu bana Robotik Reflü Cerrahisi hakkında bilgi verdi. Minik kesilerle yapılacak olan bu cerrahi girişim sayesinde kısa bir sürede iyileşebileceğimi ve derslerimin başına dönebileceğimi öğrendiğimde ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyat sonrasında herhangi bir yan etki yaşamadım ve sadece bir gün hastanede kalarak tekrar rutin hayatıma geri dönebildim. Robotik Cerrahi girişiminden son derece memnunum ve reflü hastalarına tavsiye ediyorum.” dedi.

Genel Cerrahide Robotik Cerrahi Uygulamaları

1990’lı yıllarda Laparoskopik Cerrahinin yaygınlaşması ile genel cerrahi ameliyatlarında yaşanan paradigma değişimi tüm cerrahi işlemlerde insan bedenine olası olan en az ve en küçük kesi ile girilmesi eğilimini geliştirdi.1997 de ilk robotik safra kesesi ameliyatının yapılması ile bu eğilim yepyeni bir ivme kazandı.

Her ne kadar birçok cerrahi girişim laparoskopik olarak yapılıyor olsa da laparoskopinin bazı teknik özellikleri kısıtlamaları beraberinde getiriyor. Robotik Cerrahinin çıkış noktası bu teknik kısıtlamaları ortadan kaldırmak idi. Özellikle hastanemizde kullanılan Robotik Cerrahinin en gelişmiş hali olan Sİ teknolojisi cerraha klasik laparosopik cerrahide olmayan 3 boyutlu ve tam yüksek çözünürlükte görüntü altında ameliyat yapma olanağı sağlamaktadır. Gereğinde bu görüntü 10 kat büyütülerek ameliyat bölgesi çok yakın ve ayrıntılı olarak görüntülenmekte ve cerrahi işlemin bu şekilde yürütülmesine olanak vermektedir. Da Vinci Sİ modelinin geliştirilmiş arayüzü sayesinde cerrahın konsolda yaptığı el hareketleri mükemmel şekilde minik cerrahi aletlere yansımakta, titreme ve uzun ameliyatlarda oluşan yorgunluk etkisi tamamen ortadan kaldırılmaktadır.

EndoWrist adı verilen teknoloji sayesinde minik robotik aletler insan bileğinden daha fazla açıda ve yönde hareket edebilmekte ve bu özellik sayesinde özellikle bedenimizin küçük ve dar bölgelerinde çok daha rahat ve kusursuz işlem yapabilmektedir.

Öncelikle safra kesesi ,reflü ve kalın bağırsak ameliyatları ile başlayan kullanım genel cerrahide böbrek üstü bezi, dala, pankreas ve şişmanlık ameliyatları ile çok daha fazla kullanım alanı bulmuştur.

Share