3D printer ile protez

3D Printer kullanarak protez el yapan mucit Mason Wilde daha 16 yaşında ancak yaşıtları gibi oyun oynamak yerine yapmış olduğu El protezi ile 9 yaşındaki Matthew’e umut oluyor.

3D printer ile protez

3D printer ile protez

Mathew doğuştan sağ elinde başparmağı haricinde diğer parmakları gelişmeden doğmuş. Kısa bir süre önce de Mathew’in ailesi Louisburg Lisesinden Mathew için bir proje yapmaları için yardım istemiş. Çünkü gerçek bir protezin maliyeti aileyi fazlasıyla zorluyormuş. Bu talebin ardından Mason Wilde protezin 3D baskı ile çok daha ucuza mal edilebileceğini öne sürerek Mathew için 3D baskı protezi meydana getirmiş.

3D baskı protez el eli açma kapama imkanı sağlarken kalem tutmak gibi daha esneklik gerektiren hareket kabiliyetine ise şuan için sahip değil ancak 3D baskı protezin mucidi Mason zaman içerisinde protezin geliştirilebileceğini söylüyor.

Matthew’in durumu 10.000 doğumda bir görülen nadir bir durum ve doğuştan el yada ayak gibi uç uzuvların gelişmemesi şeklinde kendini gösteriyor ve neden olduğunu ise şuan için modern tıp açıklayamıyor. Bunun yanı sıra gerçek bir protezin maliyeti 18.000 dolar civarında iken Mason Wilde’ın yaptığı ve robot eli olarak isimlendirdiği protez Mathew’in annesini çok sevindiriyor. Bunun nedeni ise Mathew’in annesi Jennifer’ın hiçbir sosyal güvencesinin bulunamaması.
Kaynak:Mynet

Share