50 yıl sonra kurtarılan fil ağladı

Hindistan’da sokaklarda para toplamak için 50 yıl boyunca zincire bağlı tutulan bir fil, yetkililer tarafından kurtarıldı. Raju adlı fil zincirlerinden kurtulduğu an ağladı.

Raju, götürüldüğü barınakta ilk kez duş aldı.

raju-fil

Hindistan’da henüz bebekken kaçak avcılar tarafından kaçırılan ve ömrü boyunca sokaklarda para toplamak için zincirle dolaştırılan Raju adındaki fil, vahşi doğa yetkilileri tarafından kurtarılarak koruma altına alındı. Raju, bacaklarında hiç kapanmayan yaralara neden olan zincirler çözülürken ağladı.

Uttar Pradeş Orman Departmanı yetkilileri, geçtiğimiz hafta Raju’yu tutulduğu yerden polis yardımıyla alarak bir kamyonla barınağa götürdü. Raju’nun uyuşturucu bağımlısı olduğu belirlenen sahipleri de gözaltına alındı.

On yıllardır gördüğü kötü muameleden dolayı ilk başta kurtarıldığını anlamayan Raju, meyveyle ikna edilerek kamyona bindirildi. Olay yerinde bulunanlar, Raju’nun kamyona bindirilirken ağladığını belirtti.

Raju’nun kurtarılmasında rol oynayan İngiltere’nin Wildlife SOS örgütünden Pooja Binepal, “Herkes için çok duygulu bir andı. O an kurtarıldığını anladı” dedi.

Independent’a konuşan Binepal, “Filler sadece büyük değil, aynı zamanda çok akıllı hayvanlar. Keder duygusunu yaşadıklarını biliyoruz. Bu yüzden geride kalan yıllar onun için çok acı verici olmalı” ifadesini kullandı.

Kurtarma operasyonunda yer alan Kartick Satyanarayan, Raju’nun sahibinin bağırarak file saldırma emri vermeye çalıştığını, ancak filin bunu reddettiğini söyledi.

Raju, Mathura kentindeki barınakta kurtarılan diğer fillerle koruma altına alındı. Barınakta ilk önce duş alan Raju, ardından meyveyle beslendi. Yetkililer, filin normal kilosuna ulaşabilmesi için zaman geçmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: Al Jazeera

Share