Amazon fiziksel mağaza açıyor

ABD’li online satış devi Amazon, ilk fiziksel mağazasını New York’ta açmaya hazırlanıyor. Firmanın hedefi fiziksel mağaazalar yardımı ile teslimatları hızlandırmak.

Amazon fiziksel mağaza açarak aynı günde teslimat servisini güçlendirmeyi amaçlıyor.

amazon-magaza

Dünyanın en büyük online satış sitelerinden olan Amazon.com fiziksel dünyaya adım atmaya hazırlanıyor. Firmanın ABD’nin New York şehrinde açacağı mağaza ünlü Empire State binasının tam karşısında yer alacak. Wall Street Journal’ın haberine göre yılbaşına doğru açılması beklenen mağaza daha çok teşhir ürünlerinin sergileneceği bir yapıda olacak.

 

Mağazanın asıl amacı ise ürün satmak değil. Amazon’un aynı gün teslimat iddiasını geliştirmek ve gerçekten bir günde teslimak yapmak için bu tip mağazalar açmayı planladığı düşünülüyor. Açılacak mağazada Kindel, Kindle Fire ve Firephone gibi ürünler sergilenecek. Ancak asıl amaç sipariş verenlerin aynı gün içinde mağazadan ürünlerini almalarını sağlamak.
amazon-gercek-magaza

Amazon.com fiziksel mağaza yardımı ile ürün teslimatından önce alışveriş merkezlerine tablet ürünleri Kindle satan otomatik satış makineleri koymayı denemişti. Firmanın ayrıca Drone yani insansız hava araçlarıyla ürün teslim etme projesi de bulunuyor.

Kaynak: Al Jazeera

Share