Amerika’da yaşamak ve ABD vizesi almak

Artık gelişen dünyada pek çok yeniliğe ve son teknolojiye modernliğe ayak uydurabilmek için Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamak istiyorlar. Kendi ülkelerindeki imkanlar insanları yaşamlarında mutlu etmiyor mu diye düşünülecek olursa bu konu her ülkeye göre farklı olmakla birlikte tartışılır. Çünkü her ülkenin kendine göre yaşam standartları farklı olmakla birlikte yaşam seviyeleri de değişiklik gösterir. Böylelikle insanların kafalarında son derece modern ve gelişmiş hatta dünyanın da yönetildiği en güçlü ülke olarak Amerika da yaşama fikri akıllarda yer edinir.

Bu noktadan sonra Amerika da yaşama fikrini kararlaştırdıktan sonra bir sonraki adıma geçerek yavaş yavaş bu hayalinizi gerçekleştirme yolunda ilerleyebiliyorsunuz. İşte her yıl pek çok insana vatandaşlık verebilmek için çalışmakta olan Amerika Birleşik Devletleri bu insanlara Yeşil Kart vererek onların Amerika da vatandaşlık yollarını açıyor. Aslına bakıldığında Yeşil Kart ile ne kadar bu ülkenin vatandaşı olabiliyorum diye kafanızda soru işaretleri olabilir. Fakat bu noktada tam bir adalet getiren Amerika da tek bir şey dışında o da seçme ve seçilme hakkının haricinde siz de her bir Amerikan vatandaşının kullanabilmekte olduğu bütün hak ve hukuklara sahip olabilirsiniz. Böylece tam bir Amerika oturma iznine sahip olma noktasında bir adım daha ilerlemiş oluyorsunuz. Fakat bu Yeşil Kart ile Amerikan vatandaşı olabilme olayı tam anlamıyla bir çekiliş sistemi yani kura ile belirlendiği için bu noktada tüm adaylar hayallerini şansa bırakmış oluyor. Bir anlamda üzücü yani her an hayal kırıklığı yaşatabilecek olan bu seçenek hiç yoktan insanlar için bir kapı oluyor.

 

Bununla birlikte Amerika oturma izni alabilmek için pek çok seçenek yer alıyor. Bunlardan biri de iş kurma ve ya iş yürütme, yatırım yapma gibi hususlarda Amerika’nın size sağladığı avantajlar yer alıyor. Bu konu ele alındığında sizler Amerika Hükümetinin belirlediği bazı alanlarda 500 bin dolar yatırım yapacak olan ve ya 1 milyon dolarlık sermayeye sahip olan bir şirket kurar iseniz sizlere Amerika oturum iznini süresiz bir şekilde hak vermiş oluyor. ABD yatırımcı vizeleri ile ilgili detaylı bilgileri ise http://lawapj.com/tr/e-2-vizesi-e1-amerika-yatirimci-vizesi/ adresinden alabilirsiniz.

 

Share