‘Apple Kinect’i geliştiren şirketi satın aldı’

Apple’ın, Microsoft Kinect için 3D alıcı teknolojisini geliştiren İsrailli şirketi satın aldığı öne sürüldü. İsrail basınında yer alan iddia, Apple’ın TV setiyle uyumlu yeni bir eğlence uygulaması geliştirdiği söylentilerini güçlendirdi.

‘Apple Kinect’i geliştiren şirketi satın aldı’

‘Apple Kinect’i geliştiren şirketi satın aldı’

İsrail basını, Apple’ın Microsoft Kinect’in 3D alıcılarını geliştiren PrimeSense şirketini satın aldığını öne sürdü.

The Next Web sitesinin haberine göre Apple, 345 milyon dolar ödediği satın alımla PrimeSense’in benzersiz 3D teknolojisine sahip oldu. PrimeSense, alıcıların önünde bulunan alanda yansıtılan kızılötesi ışınları kullanarak 3D sunum oluşturuyor. Böylece dijital cihazlar görüntüyü saptayarak sahip olduğu içerikleri de tespit edebiliyor. Microsoft’un sunduğu ilk Kinect, oyuncuları tespit etmek ve hareketlerini takip etmek için bu teknolojiyi kullanıyordu.

İlk olarak İsrail merkezli Calcalist sitesinin duyurduğu gelişme, Silikon Vadisi şirketlerinin İsrailli şirketlere artan ilgisini de gözler önüne serdi. Google, Haziran ayında trafik haritalandırma şirketi Waze’i 1.03 milyar dolar ödemişti.

Apple’ın PrimeSense’i satın alması, uzun süredir şirketin oturma odalarına sunmayı düşündüğü yeni eğlence uygulaması üzerinde çalıştığına işaret ediyor olabilir. Söz konusu teknoloji, Apple TV ile uyumlu kılınarak TV’lerin belli mesafelerden kontrol edilmesine imkan verebilir. Aynı teknoloji, akıllı telefonlarda yüz tanıma uygulaması olarak da kullanılma potansiyeline sahip.

APPLE’DAN YORUM YOK
2005 yılında kurulan ve 150 çalışanı bulunan PrimeSense, dijital cihazlara belli bir alanı 3D tarama özelliği kazandıran teknoloji geliştiriyor. Cihazlar, yaptıkları gözlemi derinlik ve renk olarak görüntüye aktardıkan sonra görüntünün içerisindeki nesne ve varlıkların hareketlerini takip ediyor.

PrimeSense, geliştirdikleri teknolojinin dünya genelinde 24 milyon cihazda kullanıldığını belirtti.

Apple, PrimeSense’i satın aldığına yönelik haberler hakkında yorum yapmadı.
Kaynak:ntvmsnbc

Share