Apple’a ikinci kez ağır darbe

Ağustos ayında kazandığı davada büyük rol oynayan patentin reddedilmesiyle sarsıldı.

ABD Patent ve Marka Ofisi, Apple’ın Ağustos ayında Samsung’a karşı kazandığı patent davasında büyük rol oynayan patentlerden birinin, aslında şirkete verilmemiş olması gerektiğine karar verdi. Samsung, tazminat ödemesine neden olan patentlerden ikisinin geçersiz kılınmasıyla, davanın yeniden görülmesini sağlayabilir.

Ağustos ayında kazandığı davada büyük rol oynayan patentin reddedilmesiyle sarsıldı.

Ağustos ayında kazandığı davada büyük rol oynayan patentin reddedilmesiyle sarsıldı.

Apple, Ağustos ayında Samsung’dan 1 milyar dolar tazminat kazandığı patent davasının ardından ikinci kez büyük bir darbe aldı. Geçtiğimiz günlerde Samsung’un ürünlerini ABD’de yasaklatmak için mahkemeye yaptığı başvuru reddedilen Apple, bu sefer Ağustos ayında kazandığı davada büyük rol oynayan 7,844,915 numaralı patentin reddedilmesiyle sarsıldı.

Apple ve Samsung arasındaki 1 milyar dolarlık davanın ikinci raundu niteliğindeki davada, ABD’li elektronik devi ek tazminat ve Samsung’un ürünlerine yasak getirilmesi talebinde bulunmuştu. Samsung ise tazminat ödemeye mahkum edildiği davada jürinin yanlı hareket ettiğini öne sürerek, kararın bozulmasını istemişti.

Patent ve Marka Ofisi, Apple aleyhine sonuçlanan davanın ardından, Samsung’un ihlal ettiği öne sürülen ve tazminat ödemeye mahkum edilmesine neden olan en önemli patentlerden birinin, aslında Apple’a verilmemesi gerektiğini ifade etti.

‘Pinch to zoom’ olarak bilinen 7,844,915 numaralı patent, parmaklarınızla dokunmatik ekranı çekerek küçültme ve büyütmenizi sağlıyor.

GEÇERLİLİĞİNİ YİTİREN İKİNCİ PATENT

Samsung’un itirazı üzerine başlatılan soruşturma sonucunda, en son alınan kararla beraber, Apple’a 1 milyar dolarlık tazminat getiren altı patentten ikisi geçerliliğini yitirmiş oldu.

ABD Patent ve Marka Ofisi, Ekim ayında da “rubber-banding” olarak bilinen ve dokunmatik ekranın üstünden altına parmağın kaydırılmasıyla sayfanın zıplamasını sağlayan patentin de Apple’a ait olmasının doğru olmadığına karar vermişti.

Share