Atatürk Havalimanı’nda yine dron olayı

ATATÜRK Havalimanı’na iniş için alçalan bir yolcu uçağın pilotu uçakların iniş yaklaşma hattında ‘Drone’ (insansız hava aracı) uçurulduğunu rapor etti, yetkililer alarma geçti.

ataturk-havalimani

Atatürk Havalimanı’na iniş için alçalan uçağın pilotu Florya İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri tarafından uçakların iniş yaklaşma hattında uçurulan drone (insansız hava aracı) gördü. Uçağın kaptan pilotu durumu, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesine bildirdi. Bunun üzerine yetkililer polis ile irtibata geçerek Florya tarafından kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından drone (insansız hava aracı) uçurulduğunu söylediler. Polis ekipleri drone uçurarak hava trafik güvenliğini tehlikeye sokan kişi veya kişileri bulmak için bölgede araştırma yapmaya başladı.

Drone

6 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Atatürk Havalimanı üzerinde uzaktan kumandalı insansız hava aracı (Drone) uçurarak fotoğraf ve görüntü çeken Aspet Manukyan hakkında ‘trafik güvenliğini tehlikeye sokma’ suçundan 6 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlanmış ve geçtiğimiz günlerde ilk mahkeme görülmüştü.

Share