BAT, raporlama altyapısını METRIC uzmanlığı ile yeniledi

41 ülkede 200’ün üzerinde markası bulunan dünyanın en büyük 2. tütün şirketi British American Tobacco (BAT), raporlama altyapısını METRIC danışmanlığında yeniledi. Proje ile BAT, SAP BusinessObjects iş zekası platformunun 3.1 versiyonundan 4.1 sürümünün 64 bit versiyonuna geçerek hem atıl rapor sayısını düşürdü hem de daha hızlı raporlama yapabilir duruma geldi.

mustafa_saka_metric

BAT, SAP’ın artık destek vermediği 3.1 versiyonunda yeterli olmayan görsellik sorununun önüne geçmek, raporlama performansını artırmak ve özellikle mobil üzerinden de çalışmalarını mümkün kılmak için Metric ile bir çalışma başlattı. Yaklaşık 2,5 ay süren çalışmanın ardından BAT, raporlama süreçlerinde performans artışı yaşarken aynı zamanda sayısı 7 bini bulan rapor sayısını yeniden düzenleyerek yaklaşık 400’e kadar düşürdü. Yeni altyapı ile çalışanlar, stabil bir ortamda daha performanslı raporlama yapabilirken aynı zamanda düz liste şeklinde raporlar yerine 4.1’in üstün özelliklerinden biri olan görselliği öne çıkarılmış raporlar da hazırlayabiliyor.

 

METRIC’in sunduğu çözümü Türkiye dışında Güney Afrika’da da kullandıklarını belirten BAT Uygulama Servisleri Yöneticisi Miray Sipahi, “Daha stabil, daha düzgün ve temiz yeni altyapımız ile sadece raporlama ile ilgili çalışmalarımızı saniyelere düşürmekle kalmadık, bu sayede iş süreçlerini daha da hızlandırarak daha doğru ve hızlı iş kararları da alıyoruz.” dedi.

 

BAT Bölgesel İş Analisti Aslı Avcı ise değerlendirmesinde, “METRIC ile 2011 yılından bu yana birlikte çalışıyoruz. Daha önce pazarlama ve satış alanında METRIC işbirliği ile çeşitli çözümleri hayata geçirmiştik. SAP BusinessObjects iş zekası platformunda 3.1 versiyonundan 4.1 sürümüne geçerek daha verimli, esnek ve kesintisiz bir raporlama altyapısının yanı sıra kullanıcılara daha gelişmiş bir deneyim, görsel açıdan daha zengin içerik sunan, yeni nesil uygulamalarla uyumlu bir raporlama platformuna sahip olduk.” şeklinde konuştu.

 

METRIC Çözüm Mimarı Mustafa Saka da yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Dünyanın en büyük 2. tütün şirketi BAT’a altyapı konusunda danışmanlık hizmeti veriyor olmaktan gurur duyuyoruz. Binlerce kişiyi istihdam eden böylesi bir yapı içerisinde yoğun iş süreçleri doğal olarak hızlı ve güvenilir bir raporlama platformunu zorunlu kılıyor. Kurduğumuz raporlama altyapısı sayesinde BAT’ın daha iyi bir performans sunan güncel bir raporlama platformuna kavuşmuş olması bizim için de mutluluk verici bir tablodur.”

metric

 

Bilişim sektöründeki gelişmelere Kurumsalhaberler.com’da yer alan teknoloji haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

 

Share