“Beceremedik, mutluyuz!”

Dev bir şirketin CEO’su, bir türlü beceremediği şeyden mutlu olur mu? Bu şirket Microsoft’sa olur.

"Beceremedik, mutluyuz!"

"Beceremedik, mutluyuz!"

2008 yılında Microsoft ile Yahoo arasındaki yakınlaşma, şimdilerde Microsoft’un CEO’sunu itiraflar yapmaya itmiş. Zamanında Yahoo’yu satın almak için 44.6 milyar doları gözden çıkaran, bu teklif yetmeyince 5 milyar dolar daha ortaya koyan Microsoft, Yahoo tarafından reddedilmişti.

2008 yılındaki büyük ekonomik krizini şimdi yorumlayan Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer, o zamanlarda yapılacak olan bu boyuttaki bir anlaşmanın maddi olarak Microsoft’a çok zarar vereceğini açıkladı, hatta bu yapılanan dorğu olmadığını, teklifin reddedilmesine sevindiğini itiraf etti.

Kendisinin bu görüşünü diğer CEO’ların da paylaştığını söyleyen Ballmer, “Herhangi bir CEO’ya krizden önce bu çapta bir işlem yaptığını ve ardından bu boyutta bir kriz ile pazarın çöktüğünü söyleyin. Düşünmesi bile korkunç. Bazen şanslısınızdır. O da bizim şansımızdı” dedi.

Yahoo tarafındaysa açıklanan rakamlar kafa karışıklığına sebep oldu. Eylül sonu itibariyle 1.07 milyar dolar gelir elde eden Yahoo, bir süre önce CEO’su Carol Bartz’ı kovmuştu. Beklentilerin üstünde olan rakam, borsada Yahoo hisselerini yükseltti ama geçen döneme göre 5%’lik bir düşüş olduğundan işlerin iyi gitmediği yönünde işaretler verdi. Zaten Yahoo içinde de firmanın satılması ya da bir kısmının elden çıkarılması konuşulmaya başlandı.

Share