Bisikletçilere müjde: ‘Gece görüşü spreyi’

Volvo, bisiklet kazalarını ciddi oranda azaltması beklenen bir sprey geliştirdi. Life Paint adı verilen sprey bisiklet ve sürücüsünün akşam karanlığında belirgin hale gelmesini sağlıyor.

Her yıl İngiltere’de 19 bin bisiklet sürücüsü trafik kazası geçiriyor. Kazaların büyük kısmı aniden beliren taşıtlarla çarpışma şeklinde gerçekleşiyor. Bisiklet sürücülerinin yarısından fazlası ölüm ve ağır yaralanmayla tehlikesi ile burun buruna geliyor. Hal böyle olunca bisiklet sürücüleri için kaza riski geceleri katlanarak artıyor.
volvo-life-paint

‘Life Paint’ adı verilen Volvo’nun geliştirdiği sprey, sıkıldığı yüzeylerin gündüz ve gece daha kolay fark edilmesini sağlıyor. Parlaklık kazandıran moleküllerin birbirlerine tutunmasını sağlayan yapıştırıcı içeren sprey, bisiklet ve sürücünün akşam karanlığında kolayca görülmesini sağlıyor.

Albedo100 firmasının Invisible Bright adlı ürünün geliştirilmesiyle elde edilen Life Paint’in, İngiltere’de piyasaya sunulmasının ardından diğer ülkelerde de satışa sunulması planlanıyor. Albedo100, spreyin sadece kuru kumaşa uygulandığını ve yağmurlu havalarda etkisini kaybetmediğini de bildiriyor. Sprey sıkılan giysiler, sadece deterjanla yıkandığı zaman yapıştırıcının etkisi ortadan kalkıyor.

Sürücü ve bisikletin gece parlamasından çok ışığı yansıtarak belirgin hale gelmesini sağlayan spreyin 14-19 dolar arasındaki fiyatlarla satılması tahmin ediliyor.

Share