Büyük şehirde çiftçilik yapmak mümkün!

Büyük şehirde yaşayanların en büyük hayallerinden biri olan bahçe sahibi olup tarım yapmak artık hayal değil…

Hemen hemen her birey büyük şehirlerde kentselleşme hızlandıkça yeşil alan ve tarım yapılması için boş arazi yaratmanın imkansızlaştığı konusunda hem fikirdir. Yeni bir konsepte sahip bu yeni gökdelen dizaynı şehirlerde bu problemi ortadan kaldırmayı amaçlamış.

skyfarm

Aprilli Design Studio tarafından tasarımı tanıtılan bu gökdelenlere “Skyfarm” deniliyor. Hem şehrin modernliğini bozmamanın hem görsel olarak müthiş bir iz bırakmanın tüm bunların yanında şehrin ortasında tarım yapmanın imkânını sağlamanın yolunu bulmuş bu gökdelenlerin tasarımını eminiz ki sizlerde çok seveceksiniz. Güney Kore’de Seul şehri için planlanan bu gökdeleni diğer şehirlere de kurmak mümkün. Şehre büyük bir oranda temiz hava sağlayan, yenilenebilir elektrik üreten bunların yanında halkın rahatlaması için harika bir atmosfer oluşturan bu gökdelenler için daha birçok şey düşünülmüş.

En alt katı pazar alanı olarak düşünülen içinde halkın kaynaşabilmesi için kafeteryalar ve halk alanları da bulunan Skyfarm’dan umarız her büyük şehre en az bir tane yapılır.

Kaynak:Mynet

Share