Çakal klonladı sıra mamutta

Veri çarpıttığı belirlenen ve unvanı alınan bilim adamı çakalları klonladığını açıkladı.

Kopyalama yoluyla insana ait kök hücre elde ettiğini öne sürdüğü çalışmasında verileri çarpıttığı belirlenen ve profesörlük unvanı alınan, ancak ilk klon köpeğin babası kabul edilen Güney Koreli bilim adamı Hwang Woo-suk, çakalları klonladığını ve şimdi de mamut kopyalamak istediğini açıkladı.

Çakal klonladı sıra mamutta

Çakal klonladı sıra mamutta

Tartışmalara yol açan Güney Koreli bilim adamı yaptığı açıklamada, klonlama yöntemiyle Seul yakınlarındaki bir vahşi hayvan parkı için sekiz çakalın doğmasını sağladığını belirterek, hücreleri bir çakalın derisinden aldığını kaydetti.

Daha sonra bu hücrelerden aldığı, hayvanın tüm gen haritasını içeren çekirdeği, bir köpeğe ait döllenmemiş yumurtalara nakleden Hwang, üretken hücrelerin füzyonunun elektrik uyarısıyla yapay yoldan yapıldığına işaret etti.

İlk kopya çakalın 17 Haziran’da doğduğunu belirten Hwang’ın çalışmalarına destek veren Gyeonggi bölge valisi Kim Moon-Soo de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yakında bir mamut klonlamayı deneyeceğiz” dedi.

Hwang Woo-suk, 2004’te normal hücreler kullanarak kopyalama yöntemiyle insan embriyo hücresi ürettiğini açıklamış, ancak bu çalışmanın sahtekarlık olduğu ortaya çıkmıştı.

Buna karşılık Hwang, 2005’te Snuppy isimli ilk klon köpeğin doğmasını sağlayan araştırmacı olduğu kabul ediliyor.

Share