Canon’dan 250 megapiksellik sensör

Canon, 250 megapiksel çözünürlük sunan fotoğraf makinesi sensörü geliştirdiğini açıkladı. Yeni sensör şimdilik sadece suçlu takibi gibi özel işlerde kullanılacak.
canon-250-megapiksel-sensor

Fotoğraf alanında yaptığı çalışmalarla bilinen Japonya merkezli Canon, 250 megapiksel çözünürlük sunan bir fotoğraf makinesi sensörü geliştirdiğini açıkladı.

APS-H boyutunda yani 29.2X20.2 mm olan yeni sensör, 19,580×12,600 piksel çözünürlüklü fotoğraf çekme imkânı sunuyor. Boyut olarak Full Frame tabir edilen 36×24 mm’den küçük bir boyuta sahip olan yeni sensör, prototip olarak tasarlanan bir fotoğraf makinesinde kullanıldı. Yeni sensörün Full HD’den 125, 4K’dan ise 30 kat daha yüksek çözünürlüklü video kayıt edebildiği de açıklandı.

Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapan Canon yetkilileri, yeni sensörün kullanıldığı fotoğraf makinesinin çektiği fotoğrafta, uçak kanadındaki bir yazının 18 kilometreden ayırt edilebileceğini ifade ettiler. Şimdilik son kullanıcıya yönelik bir üründe kullanılması düşünülmeyen sensör, endüstriyel hesaplamalarda ve suçlu takibi gibi işlerde kullanılacak.

canon-250-megapixel-sensor

Dijital SLR fotoğraf makinelerinde çözünürlük rekoru 50 megapiksel ile Canon’un elinde bulunuyor. Firmanın EOS 5Ds modeli 50 megapiksel çözünürlük sunuyor.

Share