Çocuklar için arama motoru: Thinga

Çocuklar için arama motoru Thinga göründü. Daha güvenli bir internet deneyimi için Thinga çocuklara hizmet verecek.

thinga-arama-motoru

Yahoo Kids’in kapanmasından sonra internette çocuklara yönelik servislerde ciddi bir azalma görülmüştü. YouTube tarafında da YouTube Kids konusunda pek bir gelişme yaşanmadı. İşte Thinga tam olarak bu eksiklikler sebebiyle karşımıza çıkıyor. Çocuklar için arama motoru Thinga artık yayında.

Çocuklar için arama motoru Thinga

Özellikle 15 yaş altındaki miniklerin internet deneyimini zenginleştirme, doğru içerikler sunabilmek amacıyla yayın hayatına başlayan Thinga, bir arama motoru olarak çalışıyor. Ancak kapalı devre sistemler mantığında. Yani tam anlamıyla Google gibi internet sitelerini taramıyor. Onun yerine içerikler bir havuzdan çekiliyor. Dolayısıyla çocukların bu ağdan çıkması pek mümkün görünmüyor.

15 yaş altı çocukların zihinsel gelişimini olumsuz yönde etkileyecek içerikler bu platformda bulunmuyor. Video, fotoğraf, GIF dosyalar, kitaplar, sanat, bilim-kurgu ve oyun gibi çok sayıda farklı içerik türünü Thinga’da bulmak mümkün. Thinga ücretsiz olarak hizmet veriyor ancak destek vermek için bazı yollar var. İlk olarak Thinga Store isimli mağazadan kalem, defter, kıyafet gibi şeyler satın alınabiliyor. Ayrıca Boom isimli bir çocuk dergisi de satılıyor. Servis bu şekilde ayakta kalmaya çalışacak. Düşük bir ihtimal olsa da umarız Türkçe içerikler de görmeye başlarız.(Mynet)

 

Thinga sitesine gitmek için tıklayın

Share