Devlerin davasında kritik karar

Teknoloji dünyasının yakından izlediği iki davadan kritik kararlar çıktı.
Milyarlarca dolarlık tazminatların ödenmesiyle sonuçlanma olasılığı taşıyan ve teknoloji sektörünün devlerini yakından ilgilendiren iki önemli davada kritik kararlar alındı. Apple, Samsung ile sürdürdüğü hukuk savaşında istediklerini kısmen alırken, Google ile Oracle arasındaki davada ise hakim, tazminatın belirlenmesi aşamasına geçilmesine hükmetti.

Devlerin davasında kritik karar

Devlerin davasında kritik karar

ABD Temyiz Mahkemesi, California Bölge Mahkemesi’nin aldığı kararı bozarak, Apple’ın patent ihlaliyle suçladığı Samsung’un ürettiği bazı tablet bilgisayar modellerinin ABD’de satışını durdurmaya yönelik girişimlerine devam etmesinin önünü açacak bir karara imza attı.

Yine California’da görülen Google ile Oracle arasındaki davada da hakim, jürinin tazminata gerek olup olmadığı yönünde bir karar vermesini istedi. Davanın son aşamasını oluşturan bu süreçte, jüri, Google’ı Android işletim sisteminde kendisine ait Java kodlarını izinsiz kullanarak patent ihlali yapmakla suçlayan Oracle’ın tazminat talebini değerlendirecek.

Jürinin Google’ın Oracle’a tazminat ödemesine hükmetmesi durumunda miktarın yüzlerce milyon dolar olabileceği belirtiliyor.

Share