Dokunmatik Kol klavyesi 2016’da

Japon teknoloji firması NEC, akıllı saat ve gözlük kullanarak sadece kullanıcının görebildiği bir kol klavyesi geliştirdi. Dokunmatik cihazlara benzer çalışan teknoloji, 2016’da piyasaya sürülecek.

kol-klavye-nec

Giyilebilir teknoloji her geçen gün daha fazla hayatımızın bir parçası hâline geliyor. Akıllı saatler ve gözlükler de bu trendin başını çekiyor. Japonya merkezli teknoloji şirketi NEC, bu iki aksesuarı kullanarak bilimkurgu filmlerinde görmeye alıştığımız bir teknolojiyi hayata geçirdi. Şirket projeye, Arm Keypad (Kol klavyesi) adını verdi.

Sesli komutla çalışan akıllı cihazların gürültülü ya da çok sessiz ortamlarda kullanılamadığı durumlarda ideal olan bu teknoloji, sadece kullanıcının görebildiği bir klavyeyi saatin takıldığı kola yansıtıyor. Gözlük hangi tuşa basıldığını tespit ederken, kol saati de komutun şiddetini veya sıklığını tespit ediyor.

Başta sağlık çalışanlarını ve gürültülü depolarda çalışan personel olmak üzere iki elini birden not almakta kullanamayan çalışanları hedefleyen şirket, akıllı cihazlara entegre ettiği teknolojiyi 2016’da piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

Share