Dünya bu stadyumu bekliyor

Dünya bu stadyumu bekliyor
2010 Dünya Kupası’na sayılı günler kala Katar başta olmak üzere 10 ülke, 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapabilmek için kıyasıya yarışa girdi. Katar, bu amaç doğrultusunda teknolojiden sonuna kadar faydalanan 5 yeni stadyum projesini kamuoyuyla paylaştı.

Dünya, 2010 Dünya Kupası’nı bekleyedursun, Katar başta olmak üzere bazı ülkeler, daha şimdiden 2022 Dünya Kupası için kendi stadyumlarını hazırlamaya başladılar bile…

Dünya bu stadyumu bekliyor

2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmak için aday olan Katar, bu doğrultuda 5 yeni stadyum projesini dünyaya duyurdu. Bu stadyumların en büyük özelliği ise son teknolojiden fazlasıyla yararlanacak olmaları…

Güneş enerjisiyle elektrik ihtiyacını karşılayacak olan stadyumlar, güneş ışığını kullanırken diğer yandan da içerisinde bulunan dahili klimalar sayesinde stadyum içi sıcaklığı 28 derecenin altında tutmaya çalışacak ve böylece yaz günleri sıcaktan kavrulan taraftarlar da rahat bir nefes alacak.

10 ülkenin ev sahibi olmak için kıyasıya yarıştığı 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak ülke Aralık ayında belli olacak.

Share