E-kitap satışı basılı kitabı geçti!

Dünyanın en büyük çevrimiçi kitap ve müzik mağazası Amazon.com, tarihinde ilk kez e-kitap satışlarının basılı nüsha satışlarını geride bıraktığını açıkladı. Yılın ilk yarısında mağazada satılan e-kitap sayısı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla üç kat daha fazla gerçekleşti.

E-kitap satışı basılı kitabı geçti!

E-kitap satışı basılı kitabı geçti!

Amazon CEO’su Jeff Bezos, firmaya ait Kindle e-kitap okuyucusı satışlarının iyi gittiğini, bu sayede e-kitap satışlarının da durmaksızın arttığını açıkladı. Dijital formatlı kitap sayısının ikinci çeyrekte her ay artarak normal kitap satışlarını geçtiğini söyleyen Bezos, bunda Kindle fiyatnını 259 dolardan 189 dolara indirilmesinin büyük etkisi olduğunu belirtti.

Kindle kitaplarının satışı, bu yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla, üçe katlandı. Bezos, “33 ay önce piyasa sürülen bir cihazla okunabilen kitapların 15 yıldır sattığımız normal kitaplardan çok satın alınması inanılmaz” diye konuştu.

Amazon.com, Kindle’ın fiyatını, Apple’ın kitap da okunmasına imkan tanıyan tablet bilgisayarı iPad’le rekabet edebilmek düşürmüştü.

Kindle’ın satış verilerini şimdiye dek açıklamayan Amazon, sadece ‘satışların milyonlarla ifade edilebileceği’ açıklamasıyla yetiniyordu. Pazar araştırma firması Yankee Group’tan analist Dimitri Molçanov’a göre, Amazon’un Kindle satış verilerini açıklamaya başlamasının amacı, iPad’in e-okuyucu pazarında lider olduğu görüşünün gerçeği yansıtmadığını göstermek.

Amazon’un Kindle üzerinden okunabilen 630 bin elektronik kitabının yüzde 81’inden fazlası, 9 dolar 99 sentin altında fiyat etiketi taşıyor.

Share