Facebook skandalı kabul etti

Facebook, Google’ı karalamak için ajans tuttuğunu kabul etti. Peki şimdi ne olacak?

GİZLİ HABER SOKARAK BAŞLADILAR

Sabah’ın haberine göre, sosyal ağ sitesi Facebook’un patronları Burson-Marsteller adlı halkla ilişkiler(PR) firmasından gazetelere haber sokarak gizli bir kampanya başlatmasını istediler. PR firması da Google’ın yeni sosyal ağ hizmeti Social Circle aleyhine felaket tellalığı yapan hikayeler yaymaya başladı.

Facebook skandalı kabul etti

Facebook skandalı kabul etti

KARALAMACI BLOGGER TUTULDU

Karalama kampanyasına yönelik plan ise, Burson Marsteller’in ABD’de önde gelen mahremiyet savunucularından Christopher Soghoian’a Social Circle hakkında bir blog yazmasını istemesiyle ortaya çıkmış.

Fakat Soghoian bu olayın arkasında kimin olduğunu bilmek istedi. Burson Marsteller isim zikretmeyi ret edince de onun elektronik postalarını çevrimiçi olarak yayınladı.

VE FACEBOOK AÇIKLAMA YAPTI

Bir Facebook sözcüsü ise kampanya ile ilgili olarak “Üçüncü tarafların, insanların kendi Facebook hesaplarında bulunan bilgileri kullanmalarını ve toplamalarını onaylamadıklarının doğruluğunu ortaya koymak istedik” dedi ve devam etti “Kesinlikle bir “karalama” kampanyası yürütmeyi düşünmedik ve bu yönde bir girişimde bulunmadık. Amacımız, insanların Facebook hesaplarından ya da aldıkları diğer hizmetlerden edinilen bilgilerin Google Social Circles için kullanılmasını onaylamadığının üçüncü kuruluşlar tarafından da teyit edilmesiydi ki nitekim biz de bu amaçla bilgi kullanımını ve teminini onaylamıyoruz. Burson-Marsteller’den bu konuya dikkat çekmesini ve bunu yaparken tüm medya kuruluşları ve analistler tarafından bağımsız olarak teyit edilebilecek halka açık bilgileri kullanmasını istedik. Bunlar ciddi konular ve biz de bu konuları daha ciddi ve şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmalıydık.”

Share