Google yarışmasında birinci Elif

Google Bilim Fuarı’nda halk oylamasının birincisi Elif Bilgin.

Elif, Google Bilim Fuarı'nın birincisi oldu!

Elif, Google Bilim Fuarı’nın birincisi oldu!

Dünyanın en büyük online bilim fuarı Google Bilim Fuarı’nda Türkiye’den Elif Bilgin binlerce proje arasından sıyrılarak halk oylamasında birinci oldu. Şimdi gözler 23 Eylül’de gerçekleşecek büyük ödül törenine çevrildi.

Geçtiğimiz aylarda “Muz kabuklarının biyoplastik üretiminde kullanılması” fikrine dayanan devrim niteliğindeki projesiyle hem Google Bilim Fuarı’nda finale kalan hem de jüri özel ödülünü kazanan lise öğrencisi Elif Bilgin, 1-30 Ağustos arasında düzenlenen online halk oylamasında birinci oldu. İnovasyon kategorisindeki projesiyle yarışan Bilgin, 10.000 dolarlık ödülü almaya hak kazandı.

TÜRK KIZI ELİF BÜYÜK ÖDÜLE KOŞUYOR

Google Bilim Fuarı’nın 15 finalisti arasından birinci seçilecek proje, 23 Eylül’de açıklanacak. Büyük ödülün sahibi 10 günlük Galapagos Adaları gezisinin yanı sıra LEGO, CERN veya Google’a ziyareti de içeren çok çeşitli armağanların da sahibi olmaya hak kazanacak.

GENÇ TÜRK MUCİT FİNAL YOLUNDA

Google’ın Kaliforniya’daki merkezinde gerçekleşecek ödül töreni ve final galası yarışmanın web sitesinden (http://www.googlesciencefair.com/) Google+ sayfasından ve Youtube kanalından izlenebilecek.

Kaynak:GerçekGündem

Share