Güneş enerjisiyle çalışan ilk havalimanı!

Hindistan, dünyanın tamamen güneş enerjisiyle çalışan ilk havalimanını dünyaya sundu.

Dünyanın tamamen güneş enerjisiyle çalışan ilk havalimanı, Hindistan’ın kuzeybatısındaki Kerala eyaletinin Kochi bölgesinde, bir açılış töreniyle dünyaya sunuldu.

hindistan-gunes-enerjisiyle-calisan-ilk-havalinani

Kerala Eyaleti Başbakanı Oommen Chandy, alana yeni kurulan ve 46,150 güneş panelinden oluşan 12 megavatlık güneş enerjili elektrik santralini bugün bir açılış töreniyle uluslararası yolcularına sundu.

Eyaletin en geniş ve yolcu trafiği en yoğun havalimanı Kochi, böylece dünya çapında enerjisini tamamen güneş aracılığıyla üretebilen ilk havalimanı statüsüne kavuştu.

3 milyon ağa ya da 750 milyon mil yol

Uluslararası Kochi havalimanı, bu projeyle günlük ihtiyacı olan 48,000 birim enerjiyi, alana daha önce kurulmuş olan 1.10 megavatlık güneş enerjili elektrik santralinin de desteğiyle sağlayabilecek. Santral, havalimanının kargo bölmesinin yanındaki yaklaşık 200 bin metrekarelik alana konumlandırıldı.

solar-havalimani

Havalimanının yeni güneş enerjisi sistemi, önümüzdeki 25 yıl içinde 3 milyon ağaç yeni ağaç dikmeye ya da 750 milyon millik sürüş yapmamaya karşılık gelen karbon salımı azaltacak.

Share