‘Hassas bilgileri kamuya açık Wi-Fi’den göndermeyin’

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol), kamuya açık hassas bilgilerin kablosuz internet ağı (Wi-Fi) üzerinden gönderilmemesini istedi.

Europol, bilgisayar korsanlarının söz konusu bilgileri çalmak için giderek artan oranda bu ağları kullandığını bildirdi.

BBC’ye konuşan Europol Siber Suç Merkezi Başkanı Troels Oerting, kişisel bilgilerin sadece güvenilir Wi-Fi ağları üzerinden gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Europol: Hassas bilgileri kamuya açık Wi-Fi üzerinden göndermeyin

Europol: Hassas bilgileri kamuya açık Wi-Fi üzerinden göndermeyin

İnternet kullanıcılarını dikkatli olmaları yönünde uyaran Oerting; bilgisayar korsanlarının çaldığı veriler arasında kimlik bilgilerinin, e-mail şifrelerinin ve banka hesap detaylarının da olduğuna dikkat çekti.

Oerting, bilgisayar korsanlarının hassas bilgileri çalabilmek için bazı Wi-Fi ağlarını sahte bir şekilde kafelerin, restoranların ve kamuya açık başka bazı alanlarınmış gibi gösterdiklerini belirtti.

Bu da; internet kullanıcıları kamuya açık bir Wi-Fi ağı üzerinden banka işlemi gerçekleştirdiğinde, alışveriş yaptığında ya da bir sosyal medya sitesine girdiğinde, hassas bilgilerin çalınabileceği anlamına geliyor.

AP’nin Wi-Fi ağı kapalı

Avrupa Parlamentosu (AP) da birkaç ay önce kamuya açık Wi-Fi ağını kapatmıştı.

Karara gerekçe olarak, bazı hassas bilgilere erişim için söz konusu ağa sızılması gösterilmişti.

Europol’ün temel görevi ise Avrupa çapında organize suçla mücadeleye yönelik soruşturmaları koordine etmek.

Oerting, teşkilatın bazı Avrupa ülkelerine siber saldırılarla mücadele yolunda yardımcı olduğunu söyledi.
Kaynak:BBC Türkçe

Share