İnternetteki Radyo Kanalları Artık Otomobilinizde

İnternetteki Radyo Kanalları Artık Otomobilinizde

İnternetteki Radyo Kanalları Artık Otomobilinizde

Blaupunkt ve miRoamer işbirliği ile üretilmiş otomobil radyosu, sürücülere, araçlarını kullanırken internetteki radyo istasyonlarını da dinleme imkanını sunuyor.

Alman Blaupunkt ve Avustralyalı miRoamer firmalarının işbirliği yaparak üretmiş olduğu, ilk internet radyo, Tüketici Elektronik Fuarı’nda (CES) oldukça fazla ilgi gördü.

İnternet otomobil radyo, sürücülere, internete bağlanarak binlerce web radyo istasyonunu aracınızda dinleme seçeneği sunuyor.

MiRoamer’ın CEO’su George Parthimos, kullanıcıların, orta ve üst düzey radyolardan bekledikleri herşeyi bu üründe bulabileceklerini, AM/FM, CD, MP3 özelliklerinin yanısıra, internet radyo seçeneğinin de bulunduğunmasının büyük bir yenilik olduğunu belirtti.

Bu radyo ile aracınızdan internete bağlanabilmeniz için, 3G cep telefonunuzu kullanabilirsiniz. Parthimos’a göre, ortalama bir kullanıcı, bir ayda yaklaşık olarak 2 GB’lık kullanımda bulunacak.

Cep telefonunuzu internete bağlanmak için kullanırken, Bluetooth ile de aracınızdaki radyoya bağlanarak, internetteki radyo istasyonlarına erişimi sağlayabileceksiniz. Her defasında ayarlamaları yapmanıza gerek kalmayacak, aracınıza bindiğiniz anda, cep telefonunuz radyonuz ile senkronize olacak.

Tahmini fiyatı yaklaşık olarak 400 dolar olarak beklenen bu ürün, ABD ve Avrupa’da yılın ikinci yarısından itibaren satılmaya başlayacak.

Share