İşte Dünyanın en küçük haritası

Koca dünya bir saç telinin yarısı genişliğine nasıl sığdı? İşte nanoteknolojinin geldiği son nokta…

Dünyanın en küçük haritası

Bir yandan Google Earth, uydu görüntülerini de kullanarak tüm dünyayı mümkün olduğu kadar büyük detaylı ve büyük bir halde bizlere aktarmaya çalışırken, diğer yandan bilim adamları dünyayı küçültmeye çalışıyorlar. Ve sonunda bu hayallerini gerçekleştirerek dünyanın en küçük haritasını oluşturmayı başardılar. Bu sayfada defalarca büyütülmüş halini gördüğünüz dünyanın en küçük haritasında tüm kıtalar ve toprak parçaları açıkça görünebiliyor.

Bilim adamlarının çok özel bir teknik kullanarak oluşturdukları dünyanın en küçük haritası, gerçeğinin 1 trilyonda biri ölçeğinde oluşturuldu ve toplam büyüklüğü insan saçının bir telinin yarısı büyüklüğünde. Bir silikon çipinin üzerinde oluşturulan bu harita insan gözünün sağlıklı bir şekilde seçebilmesi için ancak 30 adımdan oluşan bir büyütme süreci sonucunda görüntülenebiliyor.

Tabii ki burada önemli olan sadece bu kadar küçük bir harita üretilebilmiş olması değil. Nano teknolojinin geldiği boyutlar dünyayı bir saç telinin yarısına sığdırabiliyor ve aynı teknoloji farklı alanlarda çok daha işe yarar amaçlarla kullanılabilecek hale getirilebilmesi için mükemmelleştirilmeye devam ediyor.

işte o harita

Share