işte Google’ın en büyük rakibi!

ABD’li teknoloji devi Google’ın sektördeki en büyük rakibini açıklandı. Şirketin Başkanı Eric Schmidt, Amazon’un Google’ın en büyük rakibi olduğunu belirtti.

Google’ın Başkanı Eric Schmidt, şirketin sektördeki en büyük rakibininin kim olduğunu açıkladı. Eric Schmidt’e göre, online alışveriş sitesi Amazon, Google’ın sektördeki en dikkat çekici rakibi.

google-amazon-rakip

Almanya’nın başkenti Berlin’de konuşan Schmidt, Bing ve Yahoo gibi arama motorlarının şirketin en büyük rakibi olarak görüldüğünü belirtti ve sanıldığının aksine Amazon’u şirketin en büyük rakibi olarak gördüğünü belirtti.

Geçtiğimiz haftalarda Amazon, Google’a bir çalım atmış ve Google’ın da satın almaya çalıştığı Twitch’i satın almıştı.

Amazon’un uzun vadede Google’ın lider olduğu sektörlere yönelik atılımlar yapacağına inanılıyor. Şu an için Google, Online arama sektöründen en büyük payı alan şirket olmaya devam ediyor.

Dünyanın en büyük online alışveriş sitesi olan Amazon, Ayda ortalama 43 milyon oyunsevere hizmet veren Twitch için yaklaşık 1 milyar dolar (2.2 milyar TL) ödemişti. Bu rakam şirketin son 20 yılda gerçekleştirdiği en büyük satın alma olmuştu.

amazon-internet-sitesi

Kaynak:ntvmsnbc

Share