İşte Microsoft’un son bombası

Microsoft’tan akıllı saat beklerken o aslında bakın ne yapıyormuş…

Yazılım devi Microsoft’un uzun süredir akıllı saati üzerinde çalıştığı konuşuluyordu; ancak şirketin aslında üzerinde çalıştığı şey bakın neymiş?

Daha önce Microsoft’un akıllı bir saat tasarladığı yönündeki duyumların biraz yanıltıcı olabileceği ve Microsoft’un aslında akıllı bir saat değil sadece spor asistanı bir saat hazırlıyor olabileceği ortaya çıktı. Bu bilginin kaynağı ise, Microsoft’a yakınlığıyla bilinen Paul Thurrott…

microsoft

Daha çok dijital bilek bandı olarak isimlendirilebilecek olan cihaz, telefondan gelen mesajları okumaya yardımcı olacak, saati gösterecek, kalp ritmini kontrol edecek, adım sayabilecek ancak akıllı bir saatten öte, sağlık ve egzersiz uygulamalarına odaklı bir kol bandı olacak. Cihazda 11 entegre sensör bulunacak ve bu sayede sağlık ve egzersiz hakkında pek çok veriyi kolayca ölçebilecek. Cihaz hem Windows, hem de iOS ve Android telefonlarla birlikte çalışabilecek. Dolayısıyla sadece Windows Phone sistemine özel bir saat olmayacak. Cihazın fiyatı ise Samsung’un Gear serisindeki fiyatlarla aynı düzeyde olacak.
Kaynak:Hürriyet

Share