İTÜ Çekirdek başvuruları 12 Haziran’a kadar devam ediyor

Türkiye’nin başarılı girişimcilik destek projelerinden İTÜ Çekirdek’in, 2015 yılındaki yeni dönemi için başvurular başladı. Kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe kadar farklı sektörlerdeki ticarileştirilebilir bir teknoloji fikri ya da projesi olan tüm girişimciler, “İyi Girişimler Çekirdekten Yetişir mottosu” na sahip İTÜ Çekirdek’e 12 Haziran tarihine kadar başvuruda bulunabiliyor.

İTÜ Çekirdek’in bugüne kadar girişimcilere 5 milyon TL’yi aşan destek sağladığını ve 2015’in ilk döneminde 1100 başvuru ile kendi alanında başvuru rekorunu kırdığını hatırlatan İTÜ ARI Teknokent İş Geliştirme Direktörü Arzu Eryılmaz; “İTÜ ARI Teknokent olarak tek ve en büyük arzumuz Türkiye’nin ihracatına destek olabilmek. Bu amaç için İTÜ ARI Teknokent olarak bize destek olan, gücümüze güç katan paydaşlarımızla birlikte farklı projeler üretiyoruz. Bu projelerin en değerlilerinden biri şüphesiz İTÜ Çekirdek. Başvuru rekoru kırdığımız 2015 yılında 41 proje daha ön kuluçkada yer almaya hak kazandı ve eğitimlerine başladı. 2015’in yeni döneminde de her yaştan girişimciye açığız. İTÜ Çekirdek’ten çıkan girişimcilerin şu ana kadar ortaya koyduğu başarılar doğru yolda olduğumuzu teyit ediyor aynı zamanda bize daha fazlasını üretmek adına ilham veriyor. ” değerlendirmesinde bulundu.

itu-cekirdek-12-haziran

İTÜ Çekirdek sürecinde jüriler, başvuran girişimci grupların yapısını, projelerinin niteliklerini ve inovatif yönlerini, projelerinin ekonomik ve teknolojik yönden uygulanabilirliğini, girişimci grubun İTÜ Çekirdek’ten ne kadar ve nasıl faydalanabileceği hakkında bulguları değerlendiriyor. Başarılı gruplar İTÜ Çekirdek’in sunduğu fiziksel ve eğitimsel tüm olanaklarından ücretsiz olarak yararlanıyor. Süreci başarıyla tamamlayan girişimciler son olarak projelerin ödüllendirildiği İTÜ Çekirdek BIG BANG’de yer almaya hak kazanıyor.

Konuyla ilgili detaylı bilgiye http://www.itucekirdek.com/ adresinden ulaşılabiliyor.

 

Share