Mark Zuckerberg Google kurucularını geride bıraktı

Forbes tarafından hazırlanan dünyanın en zengin insanları listesine göre 34 milyar dolar net değeri olan Mark Zuckerberg, Google kurucularını geride bıraktı.

Sosyal medya devi Facebook geçtiğimiz yıl boyunca yaptığı çeşitli yatırımlarla teknoloji alanınandaki etkinliğini arttırırken, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg‘in net değeri de önemli ölçüde arttı. Forbes dergisi tarafından yayınlanan en zengin Amerikalılar listesine göre, geçtiğimiz yılki net değerini 15 milyar dolar arttırmayı başaran Zuckerberg’in net değeri 34 milyar dolara ulaştı.
Mark-zuckerberg-facebook

Bu yıl net değerine eklediği 15 milyar dolar sayesinde Forbes listesinde bu yıl net değerini en fazla arttıran isim haline gelen Mark Zuckerberg, kişisel servetini son iki yılda üçe katlayarak Facebook‘u kurduktan sonra da doğru adımlar attığını gösterdi. Forbes tarafından hazırlanan bu listede teknoloji dünyası adına bir numara ise bir kez daha Microsoft’un kurucusu Bill Gates oldu. Net değeri 81 milyar dolar olarak hesaplanan Bill Gates’in ardından ise 50 milyar dolarlık net değeriyle Oracle’ın kurucusu Larry Ellison geliyor.

Hızlı yükselişiyle üçüncü sıraya yerleşen Mark Zuckerberg‘in geride bıraktığı isimlerin başında Google’ın kurucuları geliyor. Google‘ın kurucularından Larry Page 31.5 milyar dolarklık servetiyle dördüncü sırada yer alırken Page’le birlikte firmayı kuran Sergei Brin de 31 milyar dolarlık servetiyle beşinci sırada yer aldı. Bu isimlerin ardından ise sırayla Amazon CEO’su Jeff Bezos, Microsoft‘un eski CEO’su Steve Ballmer ve Dell‘in kurucusu Michael Dell geldi.
Kaynak:Mynet

Share