Microsoft ve Blackberry’den büyük indirim

Microsoft ve Blackberry şirketleri, satışları arttırabilmek amacıyla, önde gelen ürünlerinin fiyatlarında indirime gittiklerini açıkladılar.

Microsoft ve Blackberry'den büyük indirim

Microsoft ve Blackberry’den büyük indirim

Microsoft ’32GB Surface RT’ tablet bilgisayarının fiyatını İngiltere’de 400 sterlinden 279 sterline indirirken ’64GB Surface RT’nin fiyatı da 359 sterline indirildi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde ise Blackberry, ‘Z10’ model telefonları, bazı sözleşmelerde 49 dolara kadar düşürdü. Aynı telefonun fiyatı, dört ay önce 199 dolardı.

Hem Microsoft hem de Blackberry’nin son ürünleri; Apple, Google ve Samsung’un ürettiği akıllı telefonlar ve tabletlerle rekabet etmek için tasarlanmıştı ancak iki şirket de bekledikleri başarıyı elde edemediler.

Microsoft’un Surface tablet bilgisayarının fiyatı ABD’de 499 dolardan 349 dolara indirildi.

Blackberry, yeni işletim sistemi ‘BB10’u kullanan dokunmatik ekranlı ‘Z10’ modeliyle akıllı telefon piyasasındaki payını arttırma çabasında. Amerika’daki kullanıcılar, AT&T ve Verizon Wireless şirketleriyle yaptıkları iki senelik kontratlarla bu telefonu 99 dolara alabiliyorlar. Ancak aynı telefon, Amazon ve Best Buy internet sitelerinden, yine kontrat karşılığı 49 dolara elde edilebiliyor.

Blackberry, son çeyrekte 84 milyon dolar zarar ettiğini açıklarken ‘BB10’ işletim sistemini kullanan kaç cihazın satıldığını açıklamayı reddetti. Açıklanan verilere göre, Blackberry, geçen yılın aynı dönemine göre, son çeyrekte daha az telefon sattı.

Şirket, 2013’ün ilk üç ayında, satış noktalarına bir milyon ‘Z10’ model telefon gönderildiğini açıkladı.

Microsoft’un Surface tablet bilgisayarı, en yeni işletim sistemi olan Windows 8’in basitleştirilmiş bir sürümü üzerinden çalışıyor ve Apple’ın iPad tabletlerine ve Android işletim sistemi kullanan diğer tabletlere rakip olması hedefleniyordu.

IDC analiz şirketinin verilerine göre, yılın ilk üç ayında 49,2 milyon tablet satışa sunulurken bunların yaklaşık 900 bininin Microsoft’un Surface tabletleri olduğu belirtiliyor.

Apple’ın ürettiği iPad ve iPad Mini’lerin sayısı ise 19,5 milyonu buluyor.

Microsoft, orijinal Windows 8 işletim sistemi üzerinden çalışan Surface Pro’nun fiyatında bir indirime gitmedi. 64GB Surface Pro halen 899 dolardan satılıyor.
Kaynak:BBC Türkçe

Share