Microsoft’a casusluk yapacak

Microsoft satın aldığı Skype programı için casusluk yazılımı hazırladı.

Microsoft’un patentini yeni aldığı Legal Intercept adlı teknoloji, şirketin kısa bir süre aldığı internet telefonu yazılımı Skype’a gizlice erişilmesini, denetlenmesini ve konuşmaların kayıt edilmesini sağlayabilir.

Microsoft'a casusluk yapacak

Microsoft'a casusluk yapacak

Microsoft, Mayıs ayında 8.5 milyar dolar ödeyerek Skype’ı satın almıştı. Ancak, bu programa uygulanması düşünülen Legal Intercept yazılımının patent başvurusu 2009 yılınmda yapıldı. Patent, geçen hafta Microsoft’a verildi.

Microsoft yazılımın, “hükümetin talep ettiği telekulak ve gözetleme taleplerine uyum sağlamak için telekomünikasyon şirketlerinin ve donanım üreticilerinin kullandığı araçların bir benzeri olduğunu” ifade etti. Şirketin açıklamasına göre, Legal Intercept yazılımı Skype benzeri programlarda sessizce konuşmaları kaydetmek için tasarlandı.

Microsoft, “bir kayıt aracı üzerinden kurulması talep edilen bir iletişimdeki verilerin üzerinde modifikasyon yapılabileceğini, bunların veri eklenmesi, değiştirilmesi, silinmesi olabileceğini” ifade eti. Modifiye edilen veri daha sonra iletişim kurulması için bir protokol birimine iletilecek. Şirkete göre, Legal Intercept mevcut denetleme araçlarındaki boşlukları doldurmaya yarayacak.

Öte yandan, Miami Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Michael Froomkin, Microsoft’un patenti aldığı yazılımla Skype’ı yasal birimler tarafından dinlenebilecek bir hale getirebileceğini belirtti. Bu kapsamda, Skype telekomünikasyon firmaları ve donanımlarını devlet kurumlarının denetlemesine izin veren CALEA yasasının kapsamına girecek.

Share