Modada çığır açacak yenilik: 3 boyutlu yazıcıyla giysi üretimi

Geçtiğimiz günlerde İsrailli bir tasarımcı, Tel Aviv’de alışılmışın dışında moda defilesi düzenledi.

İsrailli tasarımcı Danit Peleg’in defilesindeki koleksiyon, bir 3D yazıcısından üretildi.
3d-giysi-uretimi

Moda defilesinde sunulan koleksiyonun tamamı tasarımcının evinde bulunan 3D yazıcısından çıktı. Tasarımcı Danit Peleg, 3D yazıcı sahiplerine, kendi tasarladıkları kıyafetleri giymenin kapısını araladı.

Yaratıcı modacı, henüz pahalı bir teknoloji olsa da 3D yazıcıların insanlara kendi tasarımlarını üretme serbestisini sunduğunu söylüyor.
Tasarımcının giysileri, aylarca süren araştırmalar sonucunda bulunan, çok esnek ve dayanıklı bir kumaş olan FilaFlex’ten yapılıyor.
A4 formatında olan bir giysi parçasını üretmek 20 saati buluyor. Bu da tüm bir giysinin hazır olması için 300 saat gerektiğini gösteriyor.

Peleg, 3D yazıcıların moda camiasında çığır açacağını belirtiyor ve sözlerine devam ediyor: “Yazıcılar sayesinde ünlülerin giydiği herşeyi giyme imkanına erişeceğiz. Giysilerin üretildiği alışım, sert bir plastikten ziyade çok esnek bir maddeden oluşuyor. Üstelik bulaşık makinasında bile yıkanabiliyor !”

Tasarımcı, kendi yazıcısı gibi giysi üretebilecek özelliklere sahip bir 3D yazıcının takriben 2000 dolara mal olacağını söylüyor.

3d-yazici

Teknolojinin gelişmesiyle 3D yazıcıların fiyatlarının aşağı yönlü hareket edeceğine emin olan tasarımcı, insanların gün geçtikçe kendi giysilerini tasarlayacağına inanıyor.

Peleg, tasarımlarını internet alışverişçilerine e-mail aracılığıyla gönderilebiliyor. Bu sayede insanlar bir tuşa basarak giysilerini kendi yazıcılarında üretebiliyor.

Share