Müzik Endüstrisinin buluşma noktası:GİGGEM

GENÇ GİRİŞİMCİ EMİR TURAN “GİGGEM”’İ KURDU, MÜZİK ENDÜSTRİSİNDEN HERKES BİRBİRİYLE BULUŞTU!

Genç girişimci ve müzisyen Emir Turan, aile şirketi Eti’de iş geliştirmeden sorumlu olarak çalışırken, Temmuz 2012’de profesyonel networking (ağ kurma) ve ilan sitesi Giggem’i kurdu. Amerika’da Haziran 2013’te resmi olarak açık yayına geçen site, müzik endüstrisinde çalışan her yetenekten herkesi buluşturmayı hedefliyor. Resmi yayına geçtiğinde 1500 üye ile yola çıkan Giggem; yaklaşık 8 ayda %1000 üzerinde bir büyüme göstererek 2014 yılının ilk aylarında 16 bin üyeye ulaştı. Şu anda yoğunlukla Amerika ve İngiltere’de kullanılmakta olan ve ayda %70 oranında bir büyüme oranı yakalayan Giggem; bugün 15.000’den fazla iş ve arama ilanını üyelerine sunuyor.

giggem-login

Fikir babası Emir Turan tarafından şirket olarak kurulan Giggem; müzik endüstrisine odaklı, profesyonel bir networking ve ilan sitesi. Temmuz 2012’de www.giggem.com adresinden test yayınına başlayan site; ilk kurulduğunda sadece müzisyenler ve müzik gruplarını eşleştirip birbirlerini bulmaları konusunda hizmet verirken daha sonra menajer ve yapımcılara, ardından da organizatör ve gösteri merkezlerinin (venue) kullanımına açıldı.

Müzik endüstrisinde çalışan kişileri birbirleriyle buluşturmayı, beraber çalışmalarını ve kariyerlerini geliştirmek için bağlantı kurabilmelerini hedefleyen Giggem; Haziran 2013’te Amerika’da resmi olarak açık yayına geçti. Giggem; Ocak 2014 itibarıyla, artan talepler üzerine yapısal bazı değişikliklere gitti ve müzik endüstrisinde çalışan her yetenekten herkesin birbirini bulabildiği, iş ve arama ilanı verebildiği, kariyerlerini ve profesyonel ilişkilerini geliştirmeyi sağlayan bir yapıya büründü.

Giggem’in benzer servislerden en büyük farkı ve en önemli özelliği; yetenek tanımlamaları ve eşleştirmeler için kullandığı özel algoritmalar. Bu algoritmalar; kişilerin kendilerini, Giggem’in özel listesi içinden seçtikleri yetenekleriyle tanımlamalarını ve verdikleri ilanlarda belli yeteneklere, lokasyonlara ve müzik tarzlarına hedefleme yaparak doğrudan aradıkları kişilere ulaşmalarını sağlıyor. Bu algoritmik eşleştirmeler sitede var olan tüm ilanlarda çalışıyor ve kişinin yeteneklerini, profesyonel kariyerini analiz ederek onu en uygun iş ve arama ilanlarıyla buluşturuyor. Sonuç olarak Giggem; yetenek bazlı, detaylı hedefleme yaparak “akıllı ilanlar”la, kişilerin tüm kariyer ihtiyaçları için kullanabilecekleri bir site görevi görüyor, başka bir deyişle “Müzik Endüstrisinin Linkedin’i” olarak hizmet veriyor.

profile-kisa

Kullanıcıların, yeteneklerini açıklamanın dışında şarkı, video, fotoğraflarını paylaşabildiği, eğitim ve iş tecrübelerini, çalışmış oldukları eski projeleri açıkça belirttikleri Giggem profilleri; kullanıcı için tam teşekküllü bir özgeçmiş şeklinde kurgulanabiliyor.

Bir müzisyen Giggem’de, birlikte grup kurabileceği başka müzisyenler bulabilirken, profesyonel kariyerini geliştirmede kendisine yardımcı olabilecek menajer, yapımcı, söz yazarı, ses mühendisi, organizatör gibi profesyonellere de ulaşabiliyor. Giggem aynı zamanda; yine müzik endüstrisi içinde çalışan ışıklandırma teknisyenleri, her çeşit diğer ses, görüntü, efekt uzmanları, müzik öğretmenleri, dağıtıcı, eğlence sektörü avukatları ve bağlantılı daha birçok yetenekten kişilerin, birbirlerini bulup beraber çalışmaları için olanak yakalamalarını sağlıyor.

Junior Chamber International’ın (JCI – Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) Türkiye ayağı tarafından, 2013’te Türkiye’deki en yenilikçi girişim seçilen Giggem; gelecekte hizmet verdiği kategorileri genişleterek, tüm eğlence ve gösteri sektörüne hizmet veren büyük bir servis olmayı hedefliyor.

giggem-homepage

EMİR TURAN HAKKINDA
1980 İstanbul doğumlu Emir Turan, Nişantaşı Işık Lisesi’nde orta ve lise öğretimi sonrası İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk fakültesinden mezun oldu, ardından MBA eğitimini tamamladı. Eğitimi sonrası Cerrahoğlu Hukuk Bürosu ve Finansbank’ta yaklaşık 2 yıl çalıştıktan sonra aile şirketleri Eti’de iş geliştirmeden sorumlu olarak çalışmaya başladı. 2011 yılında ise Giggem’i kurdu ve yaklaşık bir senelik bir geliştirme sürecinin ardından 2012 Temmuz ayında siteyi test yayınına açtı. Emir Turan aynı zamanda 22 senedir müzisyendir.

Bilgi için: www.giggem.com

Basın Bültenidir

Share