Saturn, Türkiye’deki mağazalarını devrediyor!

Ülkemize 2009 yılında Forum İstanbul/Bayrampaşa’da ilk mağazasını açarak giriş yapan Saturn, İstanbul’da 4 ve İzmir’de de 1 adet mağazası ile ülkemizde 5 mağaza ile faaliyet göstermekte.

Saturn, Türkiye’deki mağazalarını devrediyor!

Saturn, Türkiye’deki mağazalarını devrediyor!

1961 yılında Almanya’da kurulan bu perakende firması ülkemizdeki mağaza sayısını bir ara 6′ya çıkarmış fakat bunlardan birini kapamıştır.

Son gelen bilgilere göre Saturn ülkemizdeki 5 mağazasını da Media Markt’a devrederek Türkiye’den ayrılacak. Media Saturn Group’un içinde bulunan Saturn’ün ülkemizdeki mağazaları yine Media-Saturn Holding’in en büyük markalarından olan Media Markt’a geçecek.

Son zamanda Elektro World’ü alan Bimeks’te giderek büyüme amacında. Saturn’un ülkemizdeki 5 mağazası sadece adı değiştirilerek Media Markt’a bırakılarak 32 olan mağaza sayısı 37′ye çıkacak. Saturn’nün ilk ülkemize geldiğinde o zamanın CEO’su olan Nuri Topatan’ın yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin onlar için üç stratejik bölgeden biri olduğunu söylemesine rağmen 4 yıl sonunda Saturn Türkiye’den çekilmekte.

Ayrıca Saturn’ün kapanan mağazalarındaki çalışanların hiçbirinin çıkarılmayacağı da söylendi. Avrupa’nın en büyük teknoloji marketi konumunda olan Media Markt’ın ülkemizde bünyesine katacağı bu mağazalar bakalım ülkemizde ne konuma gelecek. Bunu ilerleyen zamanlarda göreceğiz.
Kaynak:Mynet

Share