Steve Jobs’un ölüm nedeni açıklandı

Apple’ın geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden eski CEO’su Steve Jobs’ın ölüm sertifikasının bir kopyası kamuoyuna açıklandı. Belgeye göre, Jobs, iç organlarına yayılan pankreas kanserinin solunumunu durdurması nedeniyle hayatını kaybetti.

Apple, geçtiğimiz Çarşamba günü, 56 yaşındayken hayatını kaybeden Jobs’ın ölüm nedeni hakkında bir açıklama yapmadı.

Pankreas kanseriyle 2004 yılında mücadele etmeye başlayan Jobs, detaylarını vermediği sağlık sorunları nedeniyle 2009’da iş hayatına altı ay ara vermiş ve daha sonra bu süre içersinde karaciğer nakli yaptırdığı ortaya çıkmıştı.

Steve Jobs’ın ölüm nedeni açıklandı

Steve Jobs’ın ölüm nedeni açıklandı

Bu yılın Ocak ayında sağlık sorunları nedeniyle kariyerine bir kez daha ara veren Jobs, Ağustos’ta da CEO’luk görevinden istifa etmişti.

ÖLÜM SEBEBİ: SOLUNUM DURMASI

Santa Clara Kamu Sağlığı Bölümü tarafından açıklanan ve AP haber ajansının kopyasını elde ettiği ölüm sertifikası, Jobs’ın son beş yıldır metastatik pankreas nöroendokrin tümörüyle boğuştuğunu ortaya koydu. Belgede, Jobs’ın ölümünün solunum durmasından kaynaklandığı ifade edildi.

ABD’nin California eyaletinin, Palo Alto şehrindeki evinde hayata gözlerini yuman Jobs’a otopsi uygulanmadı. Apple’ın efsanevi CEO’su Cuma günü sadece ailesinin katıldığı küçük bir törenle toprağa verildi.

Jobs’ın ölüm sertifikasında yer alan bilgiler ilk kez Bloomberg tarafından açıklanmıştı. Belgede, Jobs’ın mesleği “ileri teknoloji girişimcisi” olarak belirtiliyordu.

Jobs, Apple’ın iPhone’un en yeni modeli olan 4S’i (For Steve-Steve için) tanıtmasından bir gün sonra hayatını kaybetti. 4S, Cuma günü ABD’de piyasaya sunulacak.

Share