Steve Wozniak İstanbul’a geldi

Bu yıl ikincisi düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi’ne Apple’ın kurucu ortaklarından Steve Wozniak damgasını vurdu. Konuşma yapmak için İstanbul’a gelen Wozniak, ilk kişisel bilgisayarın mimarı olarak biliniyor.

Steve Wozniak İstanbul'a geldi

Steve Wozniak İstanbul'a geldi

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Turkcell’in CEO’su Süreyya Ciliv, Türkiye’nin Avrupa’ın 6. büyük ekonomisi olduğunu kaydetti. ABI Research’ün geleceğe dönük yaptığı bir araştırmaya da konuşmasında yer veren Ciliv, Bulut Bilişim’e olan talebin giderek artacağını vurguladı ve şu sözleri kaydetti: “2014 yılında mobil cihazlarla Bulut bazlı uygulamalara erişen kullanıcı sayısı 1 milyarı bulacak.”

TÜRKİYE’DE OLMAK ARTIK BİR AVANTAJ

“Eskiden Türkiye’de olmak teknoloji açısından dezavantajken, şimdi Türkiye’de olmak bir avantaj” diyen Ciliv, ülke genelindeki baz istasyonu sayısına da değindi ve toplamda 27 bin 200 baz istasyonuna Turkcell olarak sahip olduklarını, bu rakamın 9 bin 100’ünün 3G istasyonu olduğunu belirtti.

“SİLİKON VADİSİ’NDE YETİŞTİM”

Ciliv’in ardından söz alan Apple’ın kurucu ortaklarından Steve Wozniak, öğrencilik yıllarından başlayarak bilgisayarla nasıl tanıştığını ve kendi bilgisayarını nasıl geliştirdiğini oturumdakilerle paylaştı. Silikon Vadisi’nde yetiştiğini kaydeden Wozniak, öğrencilik yıllarında aldığı dersler dışında elektronik olaylarla çok yakından ilgilendiğini, ancak okulda bu yönünü tatmin edemediği için hobi olarak kendi başına bu alanda uğraş verdiğini belirtti.

9-10 yaşlarında mantık devrelerini öğrendiğini dile getiren Wozniak, o yaşlarda kendi radyosunu geliştirdiğini ve başka eyalette bulunan birisiyle görüşme yapabildiğini söyledi. Bilgisayarları çok sevdiğini ve Bilgisayara Giriş dersini aldığı dönemi unutamadığını belirten Wozniak, lise yıllarında satranç programıyla program yazmayı öğrendiğini de sözlerine ekledi.

“JOBS’LA ÇOK ORTAK YÖNÜMÜZ VARDI”

Steve Jobs’la ilgili “Çok ortak yönümüz vardı” diyen Wozniak, Jobs’la çok iyi bir arkadaşlıklarının olduğunu, birbirlerinin farklı yönlerini kullanarak çok iyi işler çıkardıklarını da söylemeden geçmedi.

Share