Türkiye’de bir ilk: Elektronik Parti geliyor!

CHP’den ayrılan Emrehan Halıcı, Elektronik Parti (eParti) kurmak için harekete geçti. Eş başkanlık sisteminin olacağı partinin kuruluş dilekçesi önümüzdeki haftalarda verilecek. Elektronik Parti girişiminde yer almak isteyenler, http://www.eparti.org/uyelik internet adresinden başvurabiliyor.

Yeni partiyle ilgili eparti.org sitesinde bir sunuş yazısı yazan Halıcı, Demokrasi öz yönetimdir. Siyasi partiler demokratik rejimlerin temel kurumlarındandır. Parti içi demokrasi ise o rejimin demokratik işleyişi bakımından önemli bir ölçüttür. Gerek partiler içi gerek partiler arası demokrasinin olmadığı yerlerde rejimin demokratik olması ve sağlıklı işlemesi mümkün değildir” değerlendirmesinde bulundu.

elektronik-parti

“İDEALİMİZ, HALKIN GERÇEKTEN KENDİ KENDİNİ YÖNETMESİ”

Türkiye’de parti içi demokrasiden söz etmenin zorluğuna işaret eden Halıcı, önseçimlerin bile sağlıklı olmayan üye yapılanmaları nedeniyle tabanın gerçek sesini yansıtmadığını ileri sürdü. Bu anti-demokratik düzen değişmelidir, değişecektir, diyen Halıcı, yeni partiyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Teknoloji bizlere yepyeni fırsatlar ve olanaklar sunuyor. Halkın tamamını bir araya getirmenin, görüşünü almanın ve oylamaya katmanın olanaksızlığı nedeniyle oluşturulan vekillik sisteminin zaafları büyük. Bu zaafları ortadan kaldırmak ve halkın kararlara doğrudan katılımını sağlamak ise bugün artık mümkün. İnternet, mobil vb. elektronik ortamlar milyonlarca insanı yer ve zaman sınırlaması olmadan bir araya getiriyor, bilgi, fikir ve karar paylaşımına zemin oluşturuyor. Bu sayede vatandaşlar görüşlerini son aşamaya kadar en şeffaf yollardan ifade edebiliyorlar, paylaşabiliyorlar. e-Parti (Elektronik Parti), halkın gerçekten kendi kendini yönetmesi idealiyle yola çıkıyor, öncülük rolü üstleniyor. Seçme, seçilme, karar alma gibi siyasi süreçlerin tamamına üyeleri/yurttaşları dahil ediyor, mevcut yasaların eksikleri ve kısıtlamaları için alternatif çözümler sunuyor. e-Parti girişimi olarak amacımız doğrudan ve tam demokrasidir.”

elektronik-parti-logo

Bu girişimle Türkiye’ye yeni bir ufuk açmak istediklerini anlatan Halıcı, “Türkiye’miz altın çağını geçmişte değil, gelecekte, akıl, zeka ve bilimde arayan bir ülke olmalıdır. e-Parti uygarlığın ve aydınlık geleceğe yolculuğun bir öncüsüdür. Gençlerimizin, kadınlarımızın, tüm insanlarımızın bizimle bu yolculuğa hazır olduklarına inanıyoruz. Yurttaşlarımızın ilgisi ve desteği, bundan sonraki adımlarımızın zamanlamasında belirleyici olacaktır. Amacımız özgür ve mutlu insan, aracımız ise akıl, zeka, bilim ve teknolojidir” dedi.

Kaynak:Hürriyet

Share