Veri hırsızlığının boyutu çok büyük

Bilgisayar korsanlarının, Sony’de veri hırsızlığının daha önce açıklandığından daha büyük olduğu, mağdur olan kullanıcı sayısının 70 değil 100 milyonu bulabileceği belirtildi.

Oyun konsollarının en güvenlisi olarak kabul edilen ve şifreleri kırılmamış olan tek sistem olan Playstation 3’ün hacker saldırısına maruz kalması, milyonlarca kullanıcıyı şok etti. Sony, Everquest, Star Wars: Galaxies gibi büyük ilgi gören çevrimiçi oyunların bulunduğu Sony Online Entertainment (SOE) hizmetinin sunucularını geçici olarak kapatması ardından bilgisayar korsanlarının, bilgilerine eriştiğini düşündükleri müşteri sayısının daha fazla olduğunu açıkladı.Sony’nin geçen hafta saldırıya uğrayan bilgisayar oyunları konsolunda 70 milyonu aşkın müşterinin kişisel bilgilerinin çalınmasından sonra eğlence hizmetlerine de saldırı düzenlenerek müşterilerin kişisel bilgileri çalındı.

Veri hırsızlığının boyutu çok büyük

Veri hırsızlığının boyutu çok büyük

Japon elektronik devi Sony, Playstation oyun konsolu kullanıcılarından geçen hafta yaşananlar nedeniyle özür dilemiş, 20 Nisan’dan bu yana hizmet vermeyen Playstation’ı bu hafta içinde yeniden hizmete sokacaklarını bildirirken, kullanıcıları telefon ve e-posta ile dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaya çağırdı. Ancak şirket 24 saat geçmeden bir bölümde daha veri hırsızlığı olduğunu açıklamak zorunda kaldı. Japon elektronik devi Sony, bu rakamın daha büyük olduğunu, 25 milyon kullanıcısının daha bilgilerinin çalınmış olabileceğini duyurdu.

Sony, büyük ilgi gören çevrimiçi oyunların bulunduğu Sony Online Entertainment (SOE) hizmetinin sunucularını geçici olarak kapatması ardından bilgisayar korsanlarının, bilgilerine eriştiğini düşündükleri müşteri sayısının daha fazla olduğunu açıkladı. Sony, önceleri SOE müşteri verilerinin şirkete yönelik saldırıda çalınmadığının düşünüldüğünü bildirirken, “1 Mayıs itibariyle SOE hesap bilgilerinin de çalınmış olabileceği sonucuna vardık” açıklaması yaptı. Sony, müşterilerin doğum tarihi, cinsiyet bilgileri, yaş, açık adres ve e-posta bilgileri ve banka hesapları bilgilerinin çalınmış olabileceğini kabul etti. Sony, SOE hizmetini kullanan, çoğu Avrupa’da 20 bini aşkın kişiye ait bilgi ve banka hesap ayrıntılarında da güvenlik ihlali olduğunu bildirdi. Çalınan kredi kartı numaraları ve son kullanma tarihlerinin 2007 yılına ait bir veri bankasına dayandığı kaydedildi.

Share