BEŞ BASAMAK BİRDEN YÜKSELİP ihracatta İKİNCİ oldular

BEŞ BASAMAK BİRDEN YÜKSELİP ihracatta İKİNCİ oldular

Şirketin bu yılki ihracat hedefi ise 2.5 milyar dolar: Vestel geçen yıl 127 ülkeye 2.1 milyar dolar satış yapıp, en çok ihracat gerçekleştiren kuruluşlar arasında beş basamak birden yükselerek ikinci oldu
Krizde hız kesmeyen Vestel, Oyak Renault’un ardından Türkiye’de en çok ihracat yapan kuruluşlar arasında ikinci sıraya oturdu.

Vestel Şirketler Grubu, 2009 yılında 120’den fazla ülkeye 2.1 milyar dolar ihracat yaptı. Kuruluş 2008 yılında da 2.2 milyar dolar ihracat yapmış ve yedinci olmuştu. Bu rakamların Vestel’in ihracat konusundaki kararlılığının bir göstergesi olduğunu söyleyen Vestel Şirketler Grubu Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, “Türkiye’nin ihracatı yüzde 30 düşmesine rağmen biz hemen hemen aynı seviyede kalmayı başardık. Bunu ürün ve Ar-Ge’ye yatırım yaparak başardık. Pazardaki konumumuzu koruduk. Hedefimiz listenin ilk sırasına ulaşmak” dedi.

Erdoğan, 12 yıldır elektronik sektöründe de ihracat birincisi olan Vestel’in bu yıl 2.5 milyar dolar ihracat hedeflediğini söyledi.

Vestel’in yurtdışına gerek kendi markası gerekse uluslararası markalarla elektronik ve beyazeşya ihracatı yaptığını belirten Erdoğan, fason üretim yapmadıklarını dünya markalarına Ar-Ge ve mühendislik hizmeti verdiklerini anlattı.

Vestel’in 2008’deki 3.7 milyon adetlik LCD TV ihracatını yüzde 62 artırarak 2009’da 6 milyon adede yükselttiğini belirten Turan Erdoğan, “LCD TV ihracat adedinde elde ettiğimiz bu büyüme oranı, ihracat pazarlarındaki oranın üç katı. Önceki yıllarda yaptığımız yatırımlar ve 2008 krizi sonrası aldığımız tedbirler sayesinde bu performans artışını sağladık” açıklamasında bulundu.

Vestel’in 2010’da 8.5 milyon adet LCD TV ihracatı gerçekleştirmeyi hedeflediğini aktaran Turan Erdoğan, “Krizin kısmi etkisinin devam edeceği öngörüsüyle hedeflerimizde temkinli hareket ettik. 8.5 milyon adedin çok üzerine çıkacağımızı umuyoruz. Böylece bir önceki yıla göre adetsel bazda yüzde 40’ın üzerinde artış hedefliyoruz” dedi.

Turan Erdoğan, Vestel’in, Vestel Elektronik ve Vestel Beyaz Eşya’dan oluşan konsolide cirosunun 2009’da 3 milyar dolar olarak gerçekleştiğini, 2010 yılı hedefinin 3.5 milyar dolar olduğunu belirtti. Erdoğan, ayrıca iki üç marka ile satın alma görüşmelerinin sürdüğünü ve bazılarının olumlu ya da olumsuz olarak 2010 içinde sonuçlanabileceğini söyledi.
2010 yılına ilişkin umutlu olduklarını söyleyen Vestel Dış Ticaret Başkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Vestel’in sadece aralık ayındaki ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 38 artışla 213 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu artışın 2010’un ilk çeyreğinde de devam etmesini öngörüyoruz. İhracatın ocak, şubat ve martta da aynı hızda olacağını umuyoruz. Kuvvetli pazarın 2010’da da devam edeceğini düşünüyoruz.”

Share