Vestel, Toshiba ile anlaştı, Avrupa pazarına Vestel satacak!

Vestel Elektronik uluslararası pazardaki konumunu sağlamlaştırmak ve stratejik ortaklıklarını güçlendirme hedefi doğrultusunda, bağlı ortaklığı Vestel Ticaret aracılığıyla Toshiba Visual Solutions Corporation ile Avrupa pazarı için marka lisans anlaşması imzaladı.

vestel-toshiba-anlasma
Vestel’den KAP’a yapılan açıklamaya göre, ilk etapta beş yıl süreyle geçerli olacak anlaşma, Toshiba markası lisansı altında televizyon üretimi, satışı, pazarlaması ve dağıtımına ilişkin hakları kapsıyor.

İmzalanan marka lisans anlaşması ile Toshiba markalı televizyonların Avrupa’daki pazar payının orta vadede yüzde 5’in üzerine çıkarılması ve Vestel’in Avrupa televizyon pazarındaki rekabet gücünün ve markalı satışlarının artırılması hedefleniyor.

Vestel’den yapılan açıklamada da, anlaşma kapsamında Avrupa’da yeni bir yapılanma kurulacağı belirtilerek, Avrupa’nın merkezindeki Toshiba fabrikasının hem Toshiba hem de Vestel için üretim ve lojistik merkezi olarak kullanılacağı ifade edildi.

Toshiba ile İngiltere’de başlamak üzere Avrupa pazarında geniş bir dağıtım ağı kurmayı hedeflediklerini söyleyen Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Toshiba ürünlerini premier TV markası olarak Avrupa’da sunmak bizim için önemli bir fırsat. Hedefimiz Toshiba’nın pazar payını yüzde 5’in üzerine çıkarmak. Vestel olarak hali hazırda yüzde 20 paya sahip olduğumuz Avrupa TV pazarında bu yeni anlaşma bizi daha da yükseğe taşıyacak” dedi.

Avrupa TV pazarının 2016’nın ilk yarısında yüzde 5’e varan küçülme yaşadığını belirten Turan, Vestel’in ise Avrupa’da yüzde 30’un üzerinde büyüyerek Avrupa pazarında ikinci sıraya yerleştiğini söyledi.

toshiba-tv

Erdoğan’ın verdiği bilgiye göre, Vestel Türkiye TV pazarında ise lider konumda bulunuyor. Diğer yandan, Nikkei’da yer alan bir habere göre Japon Elektronik üreticisi Sharp Avrupa’da beyaz eşya üretimi için marka lisansı hakkını geri alabilmek için Vestel ile görüşmelere başlayacak.

vestel-stand

Vestel, Reuters’ın konuya ilişkin sorularına yanıt vermedi. Sharp ve Vestel arasında Eylül 2014’te imzalanan anlaşmaya göre Vestel, Avrupa’da kullanmak üzere Sharp’ın beyaz eşya marka lisansını almıştı.

Share