Windows 10’a yükseltme kabus mu oluyor

PC’lerin habersiz, sessiz sedasız Windows 10’a yükseltilmesi, yavaş yavaş bir skandala dönüşüyor.
windows-10-ekran

Windows 10’un otomatik olarak, daha doğrusu zorla yüklendiğini gören kullanıcılar, zor durumda kaldılar. Bu kez binlerce kullanıcı, sisteminin Windows 10’a kendi isteği olmadan geçtiğini söylüyor.

Windows 7 veya 8’li bilgisayarların Windows 10’a “otomatik” geçişinin nedeninin, yeni işletim sisteminin artık “önerilen güncelleme” olarak sunulması. Ancak tercihi kullanıcılarına bırakmayan Microsoft, bu hareketiyle güven kaybı yaşayabilir. Herkes Windows 10’a yükseltmek istemediği gibi, yükseltme işleminin ardından bazı programlar çalışmayabiliyor ve kullanıcı, önceki işletim sistemine geri dönmek zorunda kalabiliyor.

İstek dışı güncelleme şikayetleri, ilk olarak 2015’in sonunda ortaya çıkmıştı. Bu sıradaki şikayetlerin önemli kısmı, ABD’deki kullanıcılardan gelmişti. Şimdi bu yaşananların, Microsoft’un otomatik yükseltme testleri olduğu düşünülüyor.
windows-10-tablet

Windows 10, Windows 7 ve 8’li bilgisayarlarda Şubat ayından bu yana “Önerilen Güncelleme” olarak görüntüleniyor ve varsayılan olarak seçili geliyor. Yani KB3035583 olarak da bilinen güncellemenin işaretini kaldırmamanız, bilgisayarınızı Windows 10‘la bulmanız anlamına gelebilir.

Share