3D kameralı cep telefonları geliyor

Nesneleri üç boyutlu olarak tarayabilen telefon, artık gerçeğe daha yakın…

Google ‘ın Project Tango sensörleri hareket izleme ve 3D haritalama yeteneklerine sahipken, Intel’in RealSense kamera teknolojisi nesneleri üç boyutlu olarak tarayabiliyor. Devam eden Intel Developer Forum 2015 etkinliğinde bu iki teknolojinin birleşmesinden ortaya çıkan RealSense Project Tango telefonun bir prototipi tanıtıldı.

project-tango-realsense-telefon

İlk bakışta RealSense ve Tango işbirliğinde ortaya oldukça normal bir akıllı telefon çıktığı görülüyor. 6 inç QHD ekrana sahip cihaz 8.2 mm kalınlığında ve 165 gram ağırlığında. Android 5.0.1 Lollipop işletim sistemine sahip telefon Intel Atom X5 işlemcisi ile çalışıyor.

RealSense Project Tango akıllı telefon balık gözü lens ve 8 Megapiksel sensörü ile Intel’in RealSense R200 kamerasını içeriyor. Bir çift RGB kamerasına sahip telefon aynı zamanda “stereoskopik eşleştirme” için IR kameraları ve taranan nesnelere doku vermek için bir lazer yayıcı kullanıyor.

RealSense ürün müdürü Michael Liu, kameranın derinlik sensörünün Project Tango’nun hareket takibi ile son derece iyi çalıştığını belirtti. Ürünün ne kadara mal olacağı henüz bilinmiyor. Geliştirilme aşamasında olan akıllı telefonun tüketicilerin eline ulaşması için daha önümüzde uzun bir zaman var.

Share