Afrika’ya 150 dolara Akıllı telefon

Microsoft, Windows smartphone satmak için Çin’li lider firma Huawei ile birlikte üretim yapacağını açıkladı.

Huawei Afrika için Windows telefon üretecek

Huawei Afrika için Windows telefon üretecek

“Huawei 4Africa Windows Phone” adı ile piyasaya sürülecek olan telefon, 150 dolar’a satılacak, ilk olarak yedi ülkede vatandaşları bu imkandan yararlanabilecek.

Çinden sonra Huawei’nin en güçlü pazarlarından birisi de kuşkusuz Afrika. Huawei firması, tüm dünyada sözü geçen özellikle network konularında kendisini ispatlamış lider bir üretici.

Bununla birlikte Microsoft Nokia’dan da vazgeçmiş değil tabii ki, Microsoft Afrika Genel Müdürü Fernando de Sousa, önümüzdeki aylarda Microsoft ve Nokia ortaklığında iki yeni Windows Akıllı telefonun Afrika marketlerinde satışa sunacaklarının müjdesini verdi.

Londra merkezli bir sanayi ticaret grubunun araştırmasına göre 2000 yılından bu yana, yüzde 43 yıllık ortalama satış büyümesi ile Afrika GSM Birliği, akıllı telefonların dünyadaki en hızlı büyüyen bölgesi konumunda.Bu nedenle Afrika pazarının küçümsenmemesi gerekiyor.

Sahra çölünün güneyindeki 445 Milyon cep telefonunun yüzde 10’unun akıllı telefon olduğu biliniyor ancak akıllı telefonların kullanımının artması ile aynı oranda mevcut alt yapının(3G,4G) da artması gerekiyor.

Share