Apple bükülen iPhone 6 Plus’ları geri topluyor!

Apple’ın arka cebe girdiğinde büküldüğü görülen iPhone 6 Plus cihazları için değişim programı başladı; Apple talihsiz kullanıcılara ücretsiz yeni bir iPhone 6 Plus verecek.

bukulen-iphone-6-plus
Sadece bir kaç gün önce piyasaya sürülen iPhone 6 Plus’nın aşırı derecede ince tasarımı nedeniyle uzun süre cepte taşındığında büküldüğünün ortaya çıkması tartışmalara neden olmuş, Apple sessizliğini bir süre korumuştu.

Twitter ’da bükülen iPhone’lar ile ilgili “bendgate” hashtag ’i açıldı ve yüzlerce kişi merakla beklenen telefonun bu ilginç özelliği ile ilgili görüşlerini paylaştı. Birçok kullanıcı “Yeni iPhone’umun eğilip bükülebilir ekranını çok seviyorum, bunu mümkün kıldığın için teşekkürler Apple” diyerek yaşananlarla dalga geçti. Uzmanlar, yeni ve oldukça ince iPhone’ların üretiminde Alüminyum metalinin kullanılmasının bu “bükülme” vakalarına neden olduğunu iddia etti.

APPLE BÜKÜLEN iPHONE 6 PLUS’LARI GERİ TOPLUYOR
Apple’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise yeni bir değişim programının başlatıldığı belirtildi. Ekranında bükülme görülen iPhone 6 Plus’a sahip olan kullanıcılar ücretsiz olarak telefonlarını aldıkları Apple mağazasından değiştirebilecek.

Ancak Apple’ın bu konuda bir şartı var: O da normal bir kullanımda bu bükülme gerçekleştiyse değişim ücretsiz olacak. Örneğin arka cebinde iPhone 6 Plus’ı bırakan ve bu şekilde bükülme sorunu yaşayan kullanıcılar bu programdan faydalanabilecek. Eğer kullanıcı bilinçli olarak telefonda bu şekilde bir hasar meydana getirirse, söz konusu kullanıcı program dışında tutulacak.

Kaynak:Radikal

Share